dissabte, 26 d’abril de 2008

Congrés de CDC: cap a la llibertat definitiva

Els propers 11-13 de juliol se celebrarà el XVè Congrés de Convergència Democràtica de Catalunya. CDC ha tingut un paper destacadíssim en el progrés de Catalunya a la darreria del s.XX. Al capdavant del govern de la Generalitat va contribuir a la recuperació nacional després del fosc període franquista, tot fent que el teòric govern d'una comunitat autònoma fos, en realitat, el govern d'una nació sense estat i que així fos vist i tractat pels seus interlocutors, aquí i a l'estranger.

Al tombant del s.XXI l'estat de les autonomies ja no és un instrument de progrés per a Catalunya. Si mirem la història recent d'Europa veurem que en els darrers anys han aparescut desenes de nous estats independents. Tots ells han progressat i cap no desitja tornar enrera.

Ha arribat, doncs, el moment que Catalunya faci el pas definitiu per tenir un estat propi en el concert de nacions lliures d'Europa i del món. I en aquest nou camí CDC també hi pot tenir un paper destacat. El proper congrés de CDC serà el de la Casa Gran del Catalanisme. I en aquest Congrés CDC ha de fer el gir sobiranista que guiï tots els nostres compatriotes cap a l'assoliment d'un estat propi. I ho ha de fer estenent la mà a la resta de forces polítiques i socials que s'hi vulguin afegir. Dit en unes altres paraules: la CASA GRAN del CATALANISME ha de ser INDEPENDENTISTA.

S'equivocaria CDC si no s'adonés que el país li ho reclama; s'equivocaria CDC si no veiés que el país atorgarà l'hegemonia política a aquelles forces que ens vulguin guiar cap a la llibertat. I aquest error seria greu per a CDC perquè l'allunyaria de la centralitat política. Però seria més greu per a Catalunya ja que la privaria de la força d'un dels seus principals actius polítics.
I això, per principi, CDC no ho pot permetre. CDC es deu a Catalunya i als milers de catalans que ho han donat i ho donen tot pel país.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Endavant! Tant de bo CDC faci aquest gir per la independècia

Roc

Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes