divendres, 1 d’agost de 2008

AENA i tot plegat


En plena "negociació" del nou sistema de finançament, quan els partits catalans ens debatim entre mostrar una unitat inèdita i difícil de creure o bé ser els primers a recollir les eng, runes que es pugui del pastís que magnànimament gestiona l'Estat Espanyol, precisament ara com qui no vol la cosa el Govern Espanyol ens anuncia que, finalment, canvia la gestió d'AENA als aeroports: ara en dos aeroports, Madrid i Barcelona, les comunitats autònomes podran ficar cullerada en algunes qüestions, no en les importants.

Senyors del Govern català, amic del de Madrid (suposo que l'amistat proclamada era recíproca), això és el que volien dir amb "tenir una participació decisiva" en la gestió dels nostres aeroports?

La notícia coincideix amb la publicació d'un seguit de dades significatives:
- els Països Catalans ja no estan al capdavant de les comunitats autònomes pel que fa a indicadors econòmics ni de desenvolupament
- tot i així, els Països Catalans sí que estan al capdavant en dèficit fiscal, som els que en tenim més
- tampoc estem al capdavant en funcionariat: als Països Catalans la mitjana de funcionaris respecte a la població activa és del 10-12%, la mitjana estatal del 15%, a Extremadura més del 28%

En resum: se'n foten de l'Estatut , del nostre Govern i de tots nosaltres. I a plena llum del dia. Caldrà fer obrir els ulls al país.

Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes