dissabte, 13 de desembre de 2008

LA DIGNITAT DEL PSC

-->
Mai no he militat ni votat al PSC. Ara per ara ho trobo antiquat, això de dependre de partits espanyols. L'any 1883 el 2n Congrés Catalanista organitzat per Valentí Almirall ja va acordar que el catalanisme havia de trencar el sucursalisme i deixar de ser dirigits per partits de Madrid.

Però la vida contínuament ens dóna noves oportunitats. Ara el PSC en té una. Ara ha de tornar a decidir si està al servei de Catalunya o del PSOE. Tots els partits catalans estan en contra dels pressupostos que ha presentat el Govern Espanyol perquè no respecten els acords ni les necessitats de Catalunya.

Ara el PSC pot unir-se a la resta de partits catalans i ser un partit català més, o bé diluir-se dins del PSOE i votar a favor dels pressupostos, tot convertint-se altre cop en allò que, ja fa 125 anys, la classe política catalana va donar per superat.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt encertat. Realment en 125 anys hauríem, tots, d'haver evolucionat i d'haver-ne après.
Cal que el PSC se n'adoni!!

Pere Segura ha dit...

Dignitat! Santa Paraula!
Sabeu que si esbrinem l'origen indoeuropeu de la paraula veurem que "digne" és aquell que vol aprendre?

Tinc els meus dubtes aquests que no semblen altra cosa que "líders de pati de col·legi", però incapàços d'aprofitar l'escola aprenguin.

Tampoc acabaran d'aprendre mai, els que han reduït, definitivament, l'educació a ensenyament. I quin ensenyament! Un ensenyament que genera un major fracàs escolar i una autèntica manca d'educació en no pocs escolars.

Per això tampoc no saben què fer amb aquest país amb tants okupes d'Universitats.

Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes