dimarts, 30 de desembre de 2008

WANTED: PSC

"PARAULA DE CATALÀ"

Hi va haver un temps que la paraula donada tenia un valor. Quin valor té la paraula donada, davant de tot el poble de Catalunya, per al PSC?

El passat 15 de desembre la seva Comissió Executiva, amb el Primer Secretari i President de la Generalitat, José Montilla, al capdavant, ens fa saber per boca del seu Portaveu, Miquel Iceta, que votaran a favor dels pressupostos espanyols presentats pel PSOE, però sense abandonar la negociació del sistema de finançament que, diuen textualment:

"Ha d´acabar amb un acord que produeixi un nou sistema de finançament que respecti totalment l´Estatut i que sigui just per a Catalunya.

El termini del 31 de desembre és improrrogable."

Ara, el dia 29 de desembre, dos dies abans de final d'any el senyor Iceta diu que "La música comença a sonar bé" i descarta forçar els terminis.

Com fa en Ferran Mascarell als seus articles:

UN: Quina música és la que sóna bé, senyor Iceta? No era prou definida la música i la lletra a l'Estatut?

DOS: Què vol dir per a vostès "arribar a un acord"? Vol dir posar-se a cantar una cançó? Vol dir que un parli i que l'altre digui que amèn?

TRES: Què vol dir que un termini és "improrrogable" per a vostès? Que quan s'acosta es pot prorrogar? Que mentre que 10 minuts abans del venciment donin senyals de vida, un copet a l'esquena, un "hi estem treballant i ara no vindrà d'uns dies" es pot donar per complert el termini?

QUATRE: Què vol dir que "es respecti totalment l'Estatut"? Que la negociació no sigui bilateral? Que es faci servir l'excusa de la crisi per rebaixar allò signat i de llei que diu l'Estatut i que no es veu afectat, en absolut, per la crisi? Cafè per a tothom, fent creure que allò que a Catalunya vam estar discutint 2 anys, ara les 17 comunidades autónomas ho poden també tenir automàticament, fent servir la fal·làcia que tots tindrem més diners?

CINC: Quin valor té la paraula de la Comissió Executiva del PSC?
--> És a aquestes paraules que es referien quan feien servir l'eslògan "fets i no paraules"?

SIS: On és el PSC? Es busca partit socialista català. Es busca un partit que tingui com a prioritat Catalunya i no allò que digui el PSOE. Es busca partit català que faci pinya amb els partits catalans per defensar el país i els ciutadans de Catalunya.

O potser caldrà certificar la desaparició del socialisme català. Qui sap. Els temps canvien, els partits també, els països perduren. I com deia en Francesc Pujols:

"El sentiment català rebrota sempre i sobreviu als seus il·lusos enterradors"

Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes