diumenge, 29 de març de 2009

.......................... 2010: CATALUNYA! ........................


L'any vinent en farà ja 35 de la mort de Franco. Enguany en fa 30 que l'Estat Espanyol s'ha organitzat en Comunitats Autònomes. Actualment, com a resultat de l'esforç de molts catalans, Catalunya ha recuperat parcialment les seves Institucions i el seu Autogovern. Però també és cert que Espanya no ha respectat les competències recollides als Estatuts, ni ha avançat en el reconeixement nacional de Catalunya ni ha frenat l'espoli fiscal que patim. Ni pel que sembla té cap intenció de fer-ho.

D'ençà d'uns quants anys els catalans ens estem tornant a adonar que Espanya no ens accepta com a catalans. Malauradament sembla que cada generació ens n'hem d'adonar per nosaltres mateixos, enlloc d'aprendre de qui ens ha precedit. Segurament l'ocultació que es fa de la nostra història hi té molt a veure. No hauria, però, d'influir tant en la nostra classe política ni en la nostra elit cultural, que n'haurien d'estar ben assabentats.

El nou desvetllament el confirma la proliferació de grups, plataformes, associacions, sectors polítics i fins i tot incipients formacions polítiques que aposten clarament i definitiva per la independència. Si en un principi hi mancava coordinació, sortosament cada cop més està cristal·litzant un fil conductor al llarg d'una unitat en l'objectiu. Talment com en una solució sobresaturada que només necessita un desencadenant, una petita espurna perquè comenci a cristal·litzar, sembla que a la Catalunya sobresaturada s'ha produït l'espurna. I l'espurna ha estat Brussel·les i el cristall que s'està formant es diu 2010.

Ara totes les iniciatives i grups podem ajuntar esforços per fer que el 2010 sigui un any crucial per a l'assoliment de la nostra independència.

En aquest camí cap a 2010 m'agardaria fer esment d'alguns dels fets i agents que crec que poden ajudar més a polaritzar les nostres energies:

- l'espurna, la manifestació dels 10 Mil a Brussel·les

- la ILP (Iniciativa Legislativa Popular) per tal que el Parlament aprovi una llei que convoqui un referèndum d'autodeterminació el 12 de setembre del 2010

- les conclusions del 3CC (Tercer Congrés Catalanista) que es faran arribar al Parlament a finals del 2009, i en l'àmbit polític del qual es fa un estudi complet i actual de com arribar a la independència

- eleccions al Parlament previstes pel 2010

I així, amb l'esforç conjunt d'associacions i plataformes catalanistes, de la força creixent de les idees independentistes als partits catalans, de l'aparició de noves formacions polítiques independentistes i de la majoria dels ciutadans de Catalunya podrem fer que les eleccions al Parlament del 2010 es converteixin en unes veritables eleccions per a l'alliberament nacional de Catalunya i preludi de l'assoliment d'un Estat lliure i independent dins de la Unió Europea.

Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes