dijous, 11 de juny de 2009

ELECCION EUROPEES I ACTE DE SOBIRANIA

Diumenge dia 7 hi hagué eleccions europees i un escàs 38% del cens que va votar.

Ahir dijous dia 11, el Grup Acte de Sobirania va omplir la Plaça de Sant Jaume de Barcelona en una concentració per escenificar la defunció de la "via estatutària".

Arran de l'escassa participació a les eleccions europees la candidata del PSC-PSOE, Maria Badia, digué que calia que tots "hi fessin alguna cosa" i el líder d'Iniciativa, Joan Saura, volia iniciar un període de reflexió per veure com augmentar la participació. Els dono una idea: pleguin, dimiteixin, deixin el seu lloc a algú de millor. Goso pronosticar que això segur que fa pujar la participació.

CiU és l'única força política que ha tret millor resultat en vots i en percentatge que a les darreres europees: ha pujat 60.000 vots, però atenció!, encara està a la meitat del que tenia a les anteriors eleccions de fa deu anys. Ha recuperat el segon lloc amb un 22% dels vots. Però la meitat, uns 400.000 vots, han decidit no tornar a votar a CiU aquest cop.

ERC perdé uns 70.000 vots, gairebé un 30% dels que tenia.

A França els verds han tret un 16% dels vots i han estat la tercera força en vots. Aquí Iniciativa ha perdut més de 30.000 vots, amb un escàs 6% dels vots. Sembla que hi ha llocs on l'autoanomenat ecologisme és més creïble que aquí.

El PSC-PSOE ha perdut 200.000 vots respecte a les anteriors eleccions europees, que aviat està dit.

I el PP ha perdut uns 15.000 vots i manté més o menys el percentatge, cap al 18%.


Sembla evident que hi ha una gran quantitat de votants potencials que no han trobat cap opció política que els fes prou gràcia com per prendre's la molèstia de votar-los.

El Grup Acte de Sobirania ens convoca altre cop el proper dia 27 de juny a les 5 de la tarda davant del Parlament per exigir als nostres representants electes que ens explicitin si estan disposats o no a fer un Acte de Sobirania que permeti reprendre un projecte de construcció de la Nació Catalana lliure i sobirana.

Si ells no estan disposats a fer-ho, caldrà que uns altres els prenguin el relleu en el proper Parlament que surti a les eleccions que s'acosten. Sembla que hi ha centenars de milers de votants que ho esperen.
P.S. Per cert, amb els resultats d'aquestes eleccions europees, projectats com si fossin unes eleccions al Parlament el tripartit tindria 73 escons, en lloc dels 70 actuals. Evidentment és només una projecció d'una cosa que ara no es votava. Però el resultat seria aquest, no un altre.

2 comentaris:

Pere Segura ha dit...

-Perquè no s'ha notat en els missatges dels candidats, que més que agrair-nos, prenen amb responsabilitat representar-nos.?
-Perquè cap ha esmentat en els seus discursos, com diu CDC en el seu Congrés, que donarem suport a l'emergència de nous estats a Europa?
-Perquè no s'ha dit que no només anirem a defensar interesos propis, sinó a construir Europa convergint amb tots els Eurodiputats que en tinguin consciència...?
-Perquè ningú no ha dit què fer amb els problemes provocats amb la polaritat entre els Estats Europeus i el Parlament Europeu?
-Perquè... perquè... perquè...

Ramon Munné ha dit...

Per tots els "per què's" que dius Pere sóc de l'opinió que a les properes eleccions al Parlament les opcions polítiques a les quals vull donar suport han de tenir dues prioritats:
- assolir la independència
- regenerar el sistema polític actual

Aquelles formacions que ho garanteixin, tenen tots els números de recollir una gran quantitat de vots que ara s'estan quedant orfes.

Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes