diumenge, 9 d’agost de 2009

135 a traïció

-->
Hi havia un programa a TV3 que es deia “6 a traïció”. Es tractava que 6 concursants per mitjà de veritats, mitges veritats i de mentides convencessin a la gent de la seva versió d'un fet, fos o no fos veritat.
Els nostres parlamentaris molt sovint debaten qüestions de transcedència per al país. A tall d'exemple, ara discuteixen si el nou finançament compleix o no l'Estatut que tot el poble hem aprovat. I ens trobem que:
  • hi ha una sèrie de diputats, honorables consellers i exconsellers que contesten “SÍ, EL COMPLEIX”
  • i hi ha una altra sèrie de diputats, honorables consellers i exconsellers que contesten: “NO, NO EL COMPLEIX”
Un modest ciutadà que confiï en els seus honorables diputats i consellers a quins ha de creure?
Al programa de TV3 anaven eliminant els concursants, però al final se sabia la veritat! Al nostre Parlament quasi mai no hi ha acord sobre quina és la veritat de les qüestions més transcendentals que s'hi tracten. Per acabar-ho d'adobar, molts dels parlamentaris tornen a presentar-los per a ser escollits a les següents eleccions.
Sé que no tots els parlamentaris són iguals, però em fa l'efecte que molts d'ells i, certament, com a col·lectiu no són mereixedors de l'exigència que el càrrec comporta.
Confio que els senyors parlamentaris em voldran perdonar, però si escric aquesta crítica és perquè són ELS MEUS parlamentaris, i per això em dol.
A ells els demano reflexió i esforç durant el que queda de legislatura, que aquesta modesta crítica els esperoni, i a tots demano que treballem per tal que a les properes eleccions surti un Parlament millor i que, en lloc de frenar, ajudi a aconseguir les aspiracions de llibertat del país.

Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes