diumenge, 13 de desembre de 2009

QUO VADIS, CONVERGÈNCIA?


Avui dia 13 de desembre del 2009, l'esperit d'Arenys de Munt iniciat amb la votació del passat 13 de setembre s'ha estés fins a 170 municipis del país.
Desenes de mitjans internacionals n'estan fent un seguiment de gran magnitud.
La resta de municipis catalans s'estan preparant per a fer Consultes sobre la Independència la propera primavera. Fins i tot el cap i casal, Barcelona, s'ha posat en marxa.

M'he cansat de repetir que CDC s'ha d'implicar més en el procés independentista i que ho ha de posar en el seu programa electoral. Que la independència ja és a la centralitat del debat polític a Catalunya.

La resposta fins ara? Doncs que plantejar la independència pot dividir el país, que tenim estudis sociològics que diuen que la majoria no la vol, que la independència... en poques paraules... ara no toca.

Això són de fet les opinions d'alguns dels dirigents de CDC, dels que parlen en nom de CDC.

Tanmateix, obliden o menystenen allò que també és opinió, doctrina i estratègia de CDC, obliden o menystenen les resolucions del darrer congrés de CDC de l'estiu del 2008. Obliden o menystenen, per exemple, acords com:

"- el catalanisme del segle XXI té tot el dret de considerar l'etapa autonòmica exhaurida
- cal que Catalunya i els partits catalanistes com Convergència s'autoimposin el deure de preguntar a la ciutadania sobre el futur polític del país. No formular aquesta pregunta no és renunciar a l'exercici d'un dret, sinó eludir el compliment d'un deure
- I volem llegar a l'esdevenidor una Catalunya lliure, justa i independent
- que Convergència esdevingui la casa gran i el motor per tal de consensuar un full de ruta que tingui com a meta datada l'exercici del dret a l'autodeterminació
- ELS DRETS NO ES DEMANEN, S'EXERCEIXEN"


Per tant, fent-me ressò dels acords congressuals, puc afirmar des de CDC que:

- dono ple suport a les Consultes sobre la Independència a tot Catalunya i en concret a la que es farà al meu municipi, a Barcelona

- dono per exhaurida l'etapa autonòmica. Ha estat útil durant un temps. Ara ja no ho és. Si el Tribunal Constitucional espanyol hi vol perdre el temps, que ho faci. El poble català no està pendent ja del que dirà aquell tribunal

- demano que CDC inclogui al programa electoral de les properes eleccions la proclamació de la independència al Parlament. Seguint els mandats congressuals i, més important encara, el clam del poble, és una obligació per a CDC de fer-ho. I és una obligació de tots els militants d'exigir-ho i de votar independència a les properes eleccions

Al meu entendre CDC ha errat l'estratègia en els darrers temps, ja que enlloc d'interpretar el sentiment del poble català:

- s'ha mantingut en la via estatutària sense pensar a anar més enllà
- no ha tingut una posició activa en les consultes sobre la independència (en paraules dels màxims líders: "no els promourem, ens hi afegirem i si van bé ja en parlarem")

I el resultat ha estat que el poble ha sobrepassat als seus, fins aleshores, líders polítics.

Toca, per tant, reconeixement de l'error, modèstia i la màxima generositat en favor de la causa comuna del poble. Toca afegir-se al poble.

CDC ha tingut un paper molt important en la defensa del país i en la seva reconstrucció i progrés. Probablement la seva feina ha ajudat a mantenir el poble prou despert per a permetre l'actual situació.

Demano, doncs, que CDC s'afegeixi amb generositat a la crida popular que està naixent i que aquesta crida, al màxim d'àmplia i unitària possible, tingui per objectiu i aconsegueixi dur al Parlament una majoria que proclami la independència.

5 comentaris:

Hèctor J. Gómez Denegri i Pons ha dit...

Benvolgut Ramon,
com vares dir en un Consell de Barcelona :"a les properes eleccions, jo votaré independència". M'hi sumo al teu comentari i hem d'estendre aquest pensament arreu, ja que els dirigents de CDC en el seu intent de controlar el curt termini estant perdent l'oportunitat. El problema es q no la perden ells, si no q la perd el país, ja q molts votants segueixen el/s líders/s. Hem de fer veure als nostres "actuals" dirigents q la gestió errònia q fan del curt els hi pot treure possibilitats, no solament en el llarg, si no també en l'esdevenir mes proper. Hem de fer "soroll". Tenim molts dirigents q son independentistes, els hem de pressionar per tal q es treguin la vena dels ulls.||*||

Dani ha dit...

Només voldria afegir que l'excusa que la demoscòpia els porta a pensar que la majoria no vol la independència és molt pobra.
Espero d'un líder que proposi alguna cosa en la qual cregui i treballi per convèncer a una majoria que és bona per tothom.
Un líder no pot anar a remolc de les enquestes per proposar el que vol la majoria. Ha de ser motor per tal que les enquestes acabin donant-li la raó.
Excusar-se en que la majoria no ho vol és dimitir de ser líder.

Ramon Munné ha dit...

Hèctor,

hi estic d'acord. Hem de pressionar per fer valdre els objectius GRANS del poble català.

Ramon Munné ha dit...

Dani,

tens tota la raó. Un líder ha d'exercir de líder.

N'hi ha que diuen que la política és l'art del possible.
I n'hi ha diuen que la política consisteix a fer que sigui possible allò que ara no ho sembla.

Tu tries!

Carles ha dit...

El dia que els dirigents de Convergència prenguin una inciativa d'aquest tipus sense la certesa que el poble ho reclama (que ja la tenen), només amb la voluntat de fer veure al poble que és el millor, m'hauré de pessigar força vegades per assegurar-me que estic despert!.
Només recordo temes d'interès espanyol, com el trasvassament de l'Ebre i el 4art cinturó, que Convergència hagi defensat en contra d'una opinió majoriaria del territori i amb ànim de convencer.
A veure si els canvieu, sort!

Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes