dilluns, 19 de juliol de 2010

CDC i la fi de la via estatutària

La Ponència 1 del darrer Congrés de CDC diu literalment:

“El risc d’una sentència que neutralitzi l’Estatut és probable. Ja sigui per la via interpretativa, o per la via d’anul·lar articles. La conseqüència pràctica seria la mateixa. En aquest cas, és a dir si l’Estatut no surt íntegre del Tribunal Constitucional, el dret a decidir dels catalans quedaria retallat. [...] De produir-se aquesta circumstància, Convergència declararà formalment per exhaurida la via estatutària.

Com que és obvi que l'Estatut no ha sortit íntegre del Tribunal Constitucional, ara CDC ha de declarar formalment la fi de la via estatutària.

No em consta que CDC fet aquesta declaració formal.

Perquè el dret a decidir sobre aspectes de l'Estatut votat en referèndum, o de l'Estatut del 30 de setembre... són encara “vies estatutàries”.

CDC ha de respectar els seus acords congressuals votats democràticament, ha de declarar formalment exhaurida la via estatutària i ha de fer un pas cap a la unitat independentista.

CDC i els seus militants hem de fer un pas clar cap a la independència i donar suport a les iniciatives que s'estan creant arreu del país. L'objectiu de partit no ens de privar de veure l'objectiu de país.

Com a militant de CDC crec fermament que és el nostre deure. I la Plataforma ha de manifestar clarament i pública la seva adhesió a les iniciatives d'unitat independentista.

Si esperem que els altres hi vagin per tal que sigui unitària i aleshores afegir-nos-hi, malament, perquè ells poden pensar el mateix. I per l'un o per l'altre, la feina per fer.

Si la unitat fracassa no ha de ser per culpa de CDC ni de la Plataforma per la Sobirania. No podríem arrosegar aquesta culpa.

Jo no podria.


Ramon Munné
Barcelona
Militant de CDC
Membre de la Plataforma per la Sobirania

2 comentaris:

Carles ha dit...

Adjunto estracte d'una carta escrita per mi al Sr. Mas,

Em plau el contingut de la seva carta, en general, però el que queda clar és que l’estat Espanyol no permetrà mai el concert econòmic per a Catalunya.
.........
Si tenim el dret a decidir, no entenc perquè nosaltres mateixos (de fet, els nostre polítics) ens el limitem. El poble català és SOBIRÀ.
No podrien des de CiU deixar d’enganyar al poble amb objectius impossibles, i comprometre’s en el seu programa que si surten guanyadors promouran la consulta si o si, vista la manca democràtica de l’estat en l’aplicació d’una constitució, ja desfasada i podrida?
.................

Ramon Munné ha dit...

Dret a decidir, plena sobirania, nació sense límits....quants sinònims per dir senzillament Independència, oi?

És la nostra feina, aconseguir que puguem votar independència la màxima gent possible.

Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes