dissabte, 21 d’agost de 2010

ANOTACIONS DEL DIA A DIA

19 agost:
Els dirigents de CiU cada dia en cotes més altes d'ambigüitats i ambivalències:
Antoni Castellà (Unió) a L'Universitat Catalana d'Estiu: "Vull un estat per el meu país. Sí, el vull. Però és molt important que el 80 o el 90 % de la població ho vegi així"
Fotografia de I. Sr. Antoni Castellà i ClavéAquest Secretari Segon de la Mesa del Parlament coneix el valor d'una majoria parlamentària? Aquest home llicenciat en administració d'empreses, enten de números i estadístiques? d'antropologia humana? de psicologia social? de votacions? de lideratge? Coneix els resultats i les votacions d'altres paíssos democràtics que han assolit la independència? I un rabe.
El lobby de poder de CiU, ha trobat una justificació, un subterfugi, contaminat de fal·lacia dimocràtica o cinisme o hipocresia, per seguir amb l' ambigüitat dels seus indefinits "sobiranisme" i "dret a decidir", definits això sí, amb traidoria vers els Congressos, en la continuitat del "ara no toca" i "el peix al cobe". I enmirallats en el miratge del centralisme del ni carn ni peix, ni fava ni pèsol".
Per cert, no hi havia millor representant de CiU o de CDC  per desgranar a Prada els seu projecte nacional?


20 d'agost
{img_a}Don José Montilla diu que la culpa del recurs contra la llei d'acollida és del PP.
Dña María Luisa Cava de Llano y Carrió, que aquesl Juliol succeí interinament al Sr. Enrique Múgica, ha fet carrera política al PP de Balears, certament, però segueix fil per randa la defensa de quin poble? El de les Espanyes imperials, com el seu antecesor, històric del PSOE, però nomenat en el Govern d'Aznar. Un Senyor que resumeix en sí mateix un punt de mira comú de PSOE i PP pel que fa a Catalunya.21 d'Agost

1) La Sra. Montserrat Tura diu en una entrevista a l'AVUÍ: "Miri,aquí només hi ha dues possiilitats: continuar units a l'estatespanyol o ser Independents", i qualifica de partit guanyador segons enquestes, un partit que "té un projecte de nació molt difús, que mai ha concretat exactament en què consistia i que s'ha anomenat sobiranisme"
{img_a}Anotem:  La Sra.Tura potser ignora l'escandalosa diferència que hi ha entre els acords congressuals i els acords del nucli o lobby de poder d'un partit. CDC té un projecte clarament independentista definit en la 1a. Ponència del seu darrer congrés. Però els successors del cabdillisme Pujolià, segueixen, com ell, passant de Congressos, ponències i Estatuts.Consell Nacional i altres instàncies estant en el seu conjunt en un seguidisme incapaç de denunciar-ho. 

Ignorem si la Sra. Tura, per altra banda, te en compte quan parla del "seu" projecte federalista, (justificació i subterfugi hores d'ara per els montillescos del seu partit), la distinció entre confederació i federació, en aquesta sempre hi ha un poder central. ¿Quina força tindria Catalunya sotmesa a aquest poder? En realitat de nou en mans de PP i PSOE.

Vista previa de la imagen

2) El Cercle Català de Negocis es mira allò del Concert Econòmic:
A l'AVUÍ, pg. 14 (Economia, a baix de la pàgina):

ANÀLISI Junta executiva del Cercle Català de Negocis
Concert econòmic: l’engany de CiU

Per llegir-lo, cliqueu aquést enllaç
https://docs.google.com/document/edit?id=1AR-HAqElZKPlJ4ACWnqKpxdO1TRa7x3F-TCTluYncVI#

Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes