diumenge, 15 d’agost de 2010

INDEPENDÈNCIA i CDC

Fa uns dies que he posat la meva militància a CDC a disposició de la direcció del partit. El motiu: estic decidit a treballar per aconseguir una candidatura per la independència a les properes eleccions i la direcció actual de CDC de moment no hi dóna suport.

Estic convençut que ara cal que dediquem tots els esforços a fer la millor candidatura possible. Hem d'aconseguir que tots aquells que volem la independència per sobre de tot, ens n'adonem. Ens adonem que per sobre de les nostres ambicions, ideologies i rivalitats, allò que volem per sobre de tot és ser independents. Ens hem d'ajudar a observar el moment actual amb perspectiva històrica. I tots aquests esforços els hem d'esmerçar ara. Passades les eleccions serà el moment de dedicar els nostres esforços a altres coses. Ara i fins a les eleccions els hem de dedicar a fer la candidatura que el poble català necessita per vehicular els seus afanys de llibertat.

La direcció actual de CDC de moment desoeix les crides a sumar-se a una candidatura independentista. Fins i tot alguns dels seus dirigents proclamen que CDC no vol la independència o que no serà el seu objectiu a la propera legislatura. Com a militant de CDC he d'exposar els meus dubtes respecte a això.

Els Estatuts de CDC i els darrers acords congressuals diuen per exemple:
- " Desitgem invertir el nostre present i futur a portar Catalunya a la plena sobirania i a situar la seva gent al capdavant del progrés i el benestar dels països europeus més avançats, aconseguint progressivament més quotes de llibertat que ens condueixin a ser un país independent normalitzat."
- "Convergència renova el seu compromís perquè Catalunya esdevingui una nació lliure i sobirana a l’Europa del segle XXI"
- "Considerem que la cruïlla històrica que vivim només ens permet dues direccions possibles, sobirania o submissió."
- "I cal que la refundació del catalanisme es posi al servei també de la construcció d’una Catalunya lliure."
- "Convergència Democràtica de Catalunya és un partit polític nacionalista
català, democràtic, plural, humanista i progressista, que té com a eix de la
seva filosofia política (discurs i actuació) el desenvolupament integral i el benestar de les persones i que pretén assolir una societat justa, solidària i
lliure i independent."


Com a català i com militant de CDC sí que crec que CDC hauria de donar suport a una gran candidatura per la independència. Però si la direcció de CDC creuen que treballar i, per què no?, sumar-se a una candidatura independentista és incompatible amb la militància a CDC, tinc clar que la meva prioritat és la independència.

Fa quasi 20 anys que milito a CDC. I sé que cada cop més militants s'adonen que el camí és la independència. D'altres se n'adonaran aviat. Alguns creiem que la raó de la nostra militància a CDC era que arribats a un moment com aquest apostaríem per conduir el nostre poble cap a la independència.

Jo així ho crec. També estic convençut que el tren que ens duu a la independència porta molts vagons. I alguns de nosaltres es troba més a gust als del davant i d'altres als de més enrera. Jo ara sento que he d'anar als vagons del davant. Però és el conjunt del tren que ens farà imparables.

Confio que entre tots triomfarem. Ningú no som perfectes. Tant de bo sapiguem trobar el millor camí. Jo així ho intento.

Amb tota la cordialitat a tothom


Ramon Munné

Militant de CDC
Membre de la Plataforma per la Sobirania
Adherit a Suma Independència
Associat a Sobirania i Justícia
Adherit a Solidaritat Catalana per la Independència

7 comentaris:

Rubèn Novoa i Arranz ha dit...

No ets ni el primer ni seràs l'últim. Una decisió conseqüent. Endavant !

Visca Catalunya lliure!

http://escarranovoa.blogspot.com

David Morgades ha dit...

Jo ja fa temps que em vaig donar de baixa. Ara bé la candatura única no és el camí, és una puta utopia en la fira de vanitats que hi ha en el món independentista. No escriure noms perquè tothom sap qui són els/las grimpaires.
El futur de la independència està en aconsseguir la regeneració política dels partits tradicionals.

Ramon Munné ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Ramon Munné ha dit...

Rubèn,

visca Catalunya lliure!

I aviat, que ja és l'hora!

Ramon

Ramon Munné ha dit...

David,

ja saps que sóc una mica més optimista que tu. És cert que hi ha vanitats. Però coi!, cal vèncer tot i les vanitats! La regeneració que dius és necessària. Potser vindrà alhora. Casos a la història n'hi ha per tots els gustos.
Mentrestant, crec que cal donar suport a fer una candidatura al millor possible. Tu hi pots ajudar molt, ho saps!

Ànims!

Ramon

JosepArnau ha dit...

Pel que veig ens som molts que hem deixat el barco de CIU.
A casa tots, des dels avis fins ara els nets, sempre s'havia votat unicament CIU. Sense negar la bona feina feta, tots ens hem adonat que no hi ha mes volta de full i que la unica opcio es la independencia del nostre pais. Es questio de supervivencia, o som Estat o desapareixem com a pais.

El dia que Catalunya sigui un Estat com tots els altres, llavors tornarem a votar CIU. L'objectiu és ben clar, la independencia. Tot el demes es perdre el temps i l'energia.

Salutacions des d'Irlanda.

Ramon Munné ha dit...

Josep

estic d'acord amb tu. També és molt important com dius de reconèixer la bona feina feta per CiU.

Confio que ens en sortirem. I tots hi hem de posar el nostre granet de sorra.

Gràcies pel teu comentari

Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes