dimarts, 26 d’octubre de 2010

DIMISSIÓ DE MILITÀNCIA DE CDC

Sra.Maite Fandos i Payà, Secretària de militància i Formació


Sr. Jordi Martí i Galbis, President de la federació de Barcelona
Sr. Eudald Casadesús i Barceló, President de la federació de Girona

CC

Sr. Josep Sicart i Enguix, President de l'agrupació de Sants Montjuïc
Sr. Narcís Junquera i Fusellas, President de l'agrupació de la Selva InteriorBarcelona, 25 d'octubre del 2010

Benvolguts companys,

En les més diverses comunicacions del partit ha quedat evident que CDC no dóna suport a cap coalició independentista i que ni tant sols ella mateixa opta per la independència, ni ara, ni el la propera legislatura, ni a 10 anys vista, com recentment ha afirmat el Secretari General, ni preveu quan fer-ho. Per tant, nosaltres hem decidit deixar de militar a CDC per dedicar les energies a complir amb l’acord congressual que diu : “I volem llegar a l’esdevenidor una Catalunya lliure, justa i independent”. Ho fem compromesos amb els textos congressuals i estatutaris. Ho fem amb l’honestadat que ens ha portat fins ara a militar a CDC. I ho fem perquè estem en deute amb els compatriotes que en el passat i en el present lluiten per recuperar la llibertat de Catalunya, i en solidaritat amb els col·legues amb els quals, junts, vam treballar particularment en els darrers congressos i han pres la mateixa decisió. La nostra fidelitat a Catalunya està per sobre de la fidelitat estereotipada a un partit, segrestat en certa manera pels seus actuals dirigents.

Ara és el moment de fer un pas endavant. De donar suport als nous lideratges que aposten per la independència. Pobre lideratge és el que diu que seguirà “el que marqui en cada moment el poble de Catalunya”, com es diu des de CDC.

Hem estat més de vint anys a CDC. Manifestem la nostra satisfacció per tot el que hi hem compartit. Per tota la feina que s’ha fet des de CDC i que ha contribuït a arribar a aquest punt singular, a aquest punt de canvi que pensàvem que ara voldríem aprofitar. Però veiem que CDC, en mans dels seus dirigents, no recull prou el desig de llibertat de la gent compromesa per aconseguir que la nació no es vegi sotmesa, ni subordinada, ni expoliada. L’estat autonòmic i estatutari actual no augura cap altra cosa, fins i tot amb concert econòmic com en el cas del País Basc.

I ara cal també regenerar la democràcia, dins i fora dels partits, apostant per aquella autenticitat que agermana vivència, pensament i acció. I evitar que la pura estratègia margini el logos, el sentit i l’objectiu, fins a convertir-se ella mateixa en objectiu, reduït a aconseguir vots i poder, per a fer només allò que es “pugui”, en un mesquí possibilisme i realisme, reduït a l’immediat i sense perspectiva creïble.

Per tot això, precisament, creiem que seria trair fins i tot l’esperit que ens ha fet arribar fins aquí, si ara no fem el pas públic d’apostar per la independència. Som allà on tant i tant hem treballat per poder arribar. Ara cal treballar per tal que a les properes eleccions hi hagi el màxim possible de diputats independentistes. Ara cal treballar obertament per la independència.

Per tot això, companys de CDC, rebeu un respectuós i cordial adéu. Ens retrobarem a la independència.


Ramon Munné i Esteban
Sants-Montjuïc
Pere Segura i Ferrer
Selva Interior

19 comentaris:

Enric I. Canela ha dit...

Amics meus,
Un pas difícil en el que compteu amb tota la meva amistat.

Jordi Vàzquez ha dit...

Vaig fer aquest pas ja fa molt anys i entenc el que sentiu. S'ha de tenir valor epr fer-ho just ara però hi ha una cosa clara: amb Convergència no hi ha independència.

Francesc Ferrer ha dit...

Un important pas que potser molts ahurem de fer.

Cesc ha dit...

Es des de dins que portarem a CDC a enfilar l'independencia. No pas des de fora i menys dispersan-se en grupets, que després volem "reagrupar" ¿?.

Jo em quedo, a treballar amb el mateix objectiu vostre, pero des de un partit que té la sufient "força" per fer-ho, només cal gents disposada a encapçalar l'idea i el partit.
Fins haviat i recordeu es deia i diem "progressivament."

Ignasi Planas ha dit...

Companys,
Ningú ens pot negar que ho hem intentat durant molts anys des de dins.
El vostre escrit és exemplar i una descripció ben certa.
Jo també he decidit poder votar tranquil aquestes eleccions i votar independència, no pas Convergència.
Salut i força!

Miquel Strubell ha dit...

Una decisió valenta, amics Ramon i Pere.

Esopero de debò que aquest lideratge cap a la llibertat de la nostra nació la trobareu ben aviat i que hi participareu amb entusiasme: el país us necessita!

David Morgades ha dit...

Benvinguts al club.

Daniel ha dit...

Ramon,
el que trobo més preocupant de la CDC d'avui és precisament la frase que recalques 'el que marqui en cada moment el poble de Catalunya'. Quina mena de lideratge proposa?
Cesc, des de Can PSC diuen exactament el mateix (ells ho fan des de dins) i no han aconseguit res per Catalunya en 7 anys de Govern.
Per cert: si el mateix Mas va acceptar rebaixar l'Estatut eliminant la clau de la caixa (els impostos els recaptava la Generalitat, cosa que permet negociar amb els diners a la teva butxaca), realment creu que el concert és possible? Que no s'ha llegit la sentència (http://www.danielvives.cat/index.php?page=sentenciat)??
Tal com diu en Mas, quan vegi que el poble vol independència, llavors també la voldrà CDC. Però el poble la voldrà perquè hi ha gent que treballa per això. No pas 'des de dins'.

Xavier Cendra ha dit...

Benvolguts amics,
Benvinguts a l'independentisme. Reconec l'esforç que us ha costat aquest pas, que jo ja vaig donar fa molt. Malauradament, com vosaltres apunteu, Convergència està segrestada pels de la menjadora aliats amb el sector negocis. Gent que fa molt que va decidir que la independència era bonica però impossible, i, per tant, el que convenia era treure profit de la situació. Visca la Independència en breu!

RicardM ha dit...

Benvolgut company Ramón, conec per experiencia la duressa del pas que has hagut de donar i comparteixo tota la vessant ideològica del teu escrit. Fa uns mesos va iniciar-se un canvi de paradigma en tot el sistema politic català, que ha de continuar més enllà del 28N. Aquest canvi implica complicitats entre opcions politiques originals diferents (com la teva i la meva)i, a la vegada, una selecció natural que afavorirà els més adaptats politicamente al nou paradigma.
Com acabarà tot plegat no ho se ben be, però com tu mateix has indicat en algun moment de desànim, el 28N ha de ser el punt de partida per a la construcció d'una majoria parlamentaria i social suficient per a constituir-nos en un estat propi. Val a dir que les darreres resolucions del sistema judicial espanyol ens faciliten bastant les coses. Molt rucs serem tots plegats si no aprofitem les oportunitats que els mateixos nacionalistes espanyols ens posen en safata de plata.
Rep una fraternal abraçada.

Joan Fonollosa ha dit...

Benvolguts amics,

Felicitats per aquest pas que heu donat ara i que ja sabeu que jo vaig fer també en el seu dia.

Ja n'hi ha prou d'indecisions i subterfugis. No és hora de deixar córrer els dies, que el tren de la llibertat no passa dues vegades.

Endavant i no dubteu que estem en el bon camí, encara que de vegades no ho sembli. Hi ha mota feina a fer i calen totes les mans.

Josep Montmany ha dit...

Al capdavall quasi tots els que erem aquell migdia, sense dinar, reunits a una sala del Palau de Congressos de Catalunya intentant que el XVè congrés de CDC fos el de la “refundació del catalanisme” tal i com havien detectat en un diagnòstic bo i serè dirigents del partit, hores d’ara hem pres el camí del país i hem deixat enrere el del partit.
Ha acabat sent la trobada dels acomiadats.
Ens acomiaden els que dirigeixen pensant en la vacuïtat del discurs retòric , amb les conviccions dipositades en les enquestes i les mires en el passat.
Cap enquesta però diu que el poble vulgui el concert econòmic, cap manifestació d’estiu diu co!... concert!... concert econòmic! (poseu-hi la cantarella adequada, tots la coneixem).
I cap mirada al passat augura ni un sol bri de llibertat.
Heu apostat per Catalunya, com sempre i pel futur, com sempre: Amics sempre sou al mateix lloc.
Una abraçada,

Pere Segura ha dit...

Son d'agrïr, companys, les vostres mostres de solidaritat, particularment quan assenyaleu la vostra experiencia, com la vostra invitació renovada per unir voluntats i esforços per aconseguir la independència.

Pere Segura ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Pere Segura ha dit...

Des de dins...
Benaurat! rebrà totes les nostres felicitacions qui ho aconsegueixi.
Fins i tot calen nous testimoniatges del "Des de dins", però heu de saber que a dins no hi haurà cap cosa més que el vostre esforç.
Nosaltres hi hem esmerçat prou energies. Vàrem aconseguir que a Girona en el Pre-congrés s'acordés que voliem ESTAT propi, ara ens han posat de cap de llista aquell a qui li desorben els nacionalismes i es troba tant còmode a Espanya. En Montmany ens parla també del Congrés. S'han passat els acords congresuals per... allà. Y han posat els pals a les rodes que han pogut a la Comissió de seguiment dels Acords, i tenen els seus documents en quarentena. Fan servir eufemismes com sobirania,pleníssima llibertat, però encotillats per el President de CDC i en Durán, de cap manera independentistes, mai fan servir les paraules Estat propi, independència, o les que els hi hem servit de no admetre "sotmetiment, subordinació i expoliació".
El seu programa electoral no és més que autonomisme pur i dur,en parlar de Nació. I ja vam escoltar de’n Mas que el programa és qui mana, contradint que en democràcia manen els acords congressuals.
I d'altres anotacions que ja hem fet al bloc...
Tant de bó hi hagin testimonis i denúncia dins CDC. I gent que maldi perquè es decideixin per la majoria parlamentària per la Independència.
Però els "dirigents" ja han dit que ells ni si apuntaran, en tot cas ho seguiran quan gràcies a d'altres sigui cosa feta.
Hores d’ara a les eleccions, toca ser lliure, partilarment en la votació:
"Si vols la Independència
No votis Convergència"
Si “guanyen” que els sigui obligat pactar, i que ho facin amb independentistes

Pere Segura ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Pere Segura ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Pere Segura ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Ramon Munné ha dit...

Com dieu amb molts de vosaltres hem compartit afanys dintre de CDC... I ara volem ser més efectius I ho farem des de fora. Amb d'altres hem compartit esforços des de diferents plataformes. Sempre des de l'amistat, com dius Enric. I tenint en compte que tots som necessaris, com molt bé dius Miquel.

Jo he estat un gran defensor del “treballem des de dins”. Però també tots hem dit sempre (fins I tot en Jordi Pujol) que CDC era només una “eina” al servei de Catalunya. Doncs crec que ara hi ha noves eines més eficients. I les prendrem I les usarem. Aquesta és la raó clau per deixar de treballar des de dins, Cesc. En tot cas cadascú hem de provar-ho des d'on honestament creiem que és millor.

Molts de vosaltres heu fet aquest pas abans que nosaltres I l'heu fet des de CDC o des d'ERC. Sé que també us ha costat. Ricard, Joan, jo també crec que estem en el bon camí.

Josep, és cert. Quasi tots els que érem aquell migdia al congrés de CDC ara continuem sent amb Catalunya I per la independència I fora de Convergència. Ja seria mala sort que tants de nosaltres, després de reflexionar, cometessim el mateix error, oi?

Gràcies a tots pels vostres comentaris. Estem en uns moments de gran il·lusió. Tots som necessaris. Tots els qui escriviu sou patriotes, sigueu on sigueu.

Per Catalunya!

Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes