diumenge, 14 de novembre de 2010

TOTS ELS HOMES BONS


Joan Carretero abandonà el Govern i la comoditat del sou de Conseller per reclamar dignitat nacional. Aquest gest permeté encendre i mantenir la flama de l'esperança en molts patriotes catalans.

Joan Laporta encaminà el Futbol Club Barcelona, desacomplexadament català, a assolir els majors èxits esportius i socials de la història de l'entitat, i féu sentir molts catalans orgullosos del seu equip i del seu país. I ara amb el seu exemple i lideratge fa una aposta personal i col·lectiva per obtenir la majoria parlamentària per declarar la independència.

Alfons López Tena, amb el seu esclaridor i inapelable llibre "Catalunya sota Espanya", i amb els seus incansables treballs des del Cercle d'Estudis Sobiranistes ha deixat escrit i aclarit perquè ens cal i com s'arriba a la independència.

L'Enric Canela, si sumem guanyem, oi. Va omplir Brussel·les de catalans demanant la independència. Hi fórem 10.000 però teníem al darrera la il-lusió de tot un poble.

En Toni Strubell, un home de prestigi. Un lluitador, d'una fermesa i una trajectòria exemplar.

Els referents Heribert Barrera, Moisès Broggi, Oriol Domènec, Agustí Bassols, Joan Blanc amb les seves crides a la recuperació de la Solidaritat Catalana han sotragat les consciències de molts catalans i els ha fet veure que la independència és possible i necessària.

I tants d'altres patriotes com en Joan Solà, Antoni Badia i Margarit, Josep Maria Ballarín, Hèctor López Bofill, Ruth Carandell, Santiago Espot, Ramon Carner, Àngel Colom, Enric Fontanals, Josep Manel Ximenis, Josep Dalmau, i tants i tants d'altres que no cito però que tots tenim al cap.

Naturalment cap d'ells no és perfecte. Tots ells estan carregats, de limitacions, de defectes. El qui parla ho fa amb la humilitat que els seus propis defectes i limitacions li permeten.

El camí cap a la llibertat l'assolirem entre tots, amb totes les nostres qualitats i amb tots els nostres defectes.

A tots ells i a tants d'altres, gràcies. No us atureu. El país està en deute amb tots vosaltres.Ramon Munné

ex-militant i ex-Conseller Nacional de Convergència Democràtica de Catalunya
Adherit a Solidaritat Catalana per la Independència

Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes