diumenge, 14 d’octubre de 2012

COALICIÓ PER LA INDEPENDÈNCIAEl clam del poble demana independència. I també reclama una gran unió de les forces independentistes a les properes eleccions. Per què? Doncs perquè la legislatura que surti d’aquestes eleccions pugui ser constituent, pugui proclamar la independència de Catalunya. Just després es convocaran noves eleccions i cada partit s’hi podrà presentar per separat amb les seves propostes particulars de cap on encaminar el nou país. És evident, doncs, que aquestes propostes particulars no són les principals en la propera legislatura. La feina a fer, ben grossa, importantíssima i necessària per a la marxa del país, la comparteixen totes les forces independentistes.

Per això és important que es produeixi aquesta unió. En el format que es vulgui. No fer-ho és frenar l’onada d’entusiasme popular generada a partir del passat 11 de setembre. No fer-ho és no entendre la força electoral que aquesta unió tindria. No fer-ho és renunciar, frívolament, a uns resultats electorals extraordinaris i que garanteixen el procés d’independència. No fer-ho és sembrar el dubte en el poble de si alguna formació política no ha entès el moment que vivim, o hi passa pel davant interessos del seu partit o, senzillament, en realitat no vol la independència.

El passat dia 11 d’octubre acabava el termini per presentar coalicions electorals. Però el mateix dia en Josep Manel Ximenis, batlle d’Arenys de Munt per la CUP, proposava  a ICV, ERC, SI, CUP i DC formar un front electoral independentista i anar plegats als comicis del 25 de novembre (http://www.vilaweb.cat/noticia/4046741/20121011/josep-manel-ximenis-moment-treballar-junts.html).
Desconec els detalls de la proposta, però també crec fermament que des d’ara i fins la independència, de cap taula de negociació no ens podem aixecar els independentistes sense arribar a un acord.

Mireu, voler és poder. Ara és el moment del què, per davant del com. Goso proposar un model de document d’acord per anar junts a les eleccions:

***********************************************************************
ACORD                                 Barcelona, x de talmes del 2012

Les formacions polítiques A, B, C, D, E i F acorden que concorreran juntes a les eleccions del dia 25 de novembre del 2012 amb l’objectiu que el Parlament que en resulti pugui engegar el procés d’independència de Catalunya i proclamar-la en termini més curt possible d’acord amb la voluntat popular.

Aquest acord es farà públic en roda de premsa conjunta el mateix dia de la seva signatura.

Signen:
Nom 1, formació política A, Nom 2, formació política B, Nom 3, formació política C
Nom 4, formació política D, Nom 5, formació política E, Nom 6, formació política F
***********************************************************************
Aquest model de document és el què. El com, s’ha de discutir un cop signat i anunciat el què. El poble vol aquest què, no li interessa saber el com, ja ho discutiran, tant com vulguin els diferents partits.
Si us plau, feu-hi les correccions que calguin. Però signeu-lo!

Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes