dimarts, 23 d’octubre de 2012

Claredat amb informació incontestable.. Argumentació sòlida... Educació...

Es diu que els polítics perden credibilitat...
Vetaquí petites mostres que més enllà del gestionar, governar o representar, els la fa perdre:

1.- Pere Navarro: "El Sr. Artur Mas no pensa per res en les persones...". (acusació gratuita i despulladora d'humanitat)
2.- Montserrat Candini al Senat: "Sr. Rajoy Vté és covard..." (gairebé insultant). O en citar la famosa manifestació substituir per eufemisme el que en ella es demanava. una CDC no pot dir "independènciaa".
3.- Sr. Montilla al Senat: li diu al Sr. Rajoy, El Sr. Mas li presentava el Pacte Fiscal com una trampa per poder convocar eleccions". (Atribució d'intencions).
4.- Sr. Rajoy, contestar només al que li interesa, sovint esbiaxadament, i no contestar per exemple quan se li parla del tracta que ha rebut Catalunya.
5.- Rubalcaba: Al Sr. Montoro: "Lo suyo es una chapuza!"
6.- Montoro: "Como se atreve Sr Rubalcaba, habiendo lo que ha sido en el gobierno pasado a hablar...?
7.- Homs: " Es per això, Sr. Montoro, que hem d'anar cap una mena d'Estat Propi..." (Una mena?)
8.- Artur Mas i en Jordi Pujol, poden parlar hora i mitja parlant de Congostos pero ni balbucejar "independència". Vaja! serà com en Salmond o la Manifestació "que tant els inspira"! .... però aquests parlan al poble i per al poble i representant el poble.
9.- De vegades és curiós comparar el que diuen i el que deien...
El que deien als independentistes aquí i el que ara els diuen allà als ara conversos... vegeu l'entrada del 5 de setembre del 2010 en aquest bloc...
10.- Luis de Grandes: responent al diputat flamenc, "Lo que Ud. dice son sus apreciaciones personales que yo puedo respetar pero desprecio!"  (respecte amb menyspreu...?). El diputat flamenc deia que era una vergonya la carta de Vidal Cuadras dient que "a Catalunya s'havia d'enviar la Guardia Civil"... i li semblava cosa dels temps de Franco...

I els que no cito...

Acusacions, que no arriben ni al nefast argument "ad hominem".
Insults, eufemismes per sistema, cinisme, interpretar gratuitament iintencions...
On és l'argumentació sòlida? L'educació? La claretat de la informació incontestable...
Amb tota la baixa retòrica i aparent formalitat semblen escenes de pati de col·legi.


I  després actes solemnes fora de la política...
IV Premi Internacional Comte de Barcelona a les Clarises de Pedralbes: Guardonat: el Secretari d'estat del Vaticà, Cardenal Tarsicio Bertone,  el confereix, com no, Sa Magestat Juan Carlos.
I allà hi son, el President de la Generalitat, i el Cardenal de Barcelona, i el President de l'Institut d'Estudis Catalans, el President de la Caixa, el Comte de Godó, el cardenal Rouco Varela, Jordi Pujol, Joan Rigol,....

Protocol? Rutines de sempre fora del poble i de la gent? Què li agraeix Juan Carlos al Cardenal Bertone? el que va dir el Cardenal de Barcelona: "El Cardenal Bertone ha trobat una cordial comprensió de la nostra personalitat, de la nostra llengua i de la nostra cultura..."?
Segur que el Rouco Varela aplaudia amb gran goig....
Estat del Vaticà. Estat Independent... políticament....


Això si el discurs del homenatjat, va ser particularment en català....

1 comentari:

Ramon Munné ha dit...

Tens raó Pere, són les cartes que tenim per guanyar la partida. Si podem ens descartem, però, sobretot, hem de guanyar! I tenim prou bon joc per aconseguir-ho.
No ens desviem del camí, és complex... però ho ha de ser.. i és tan gloriós l'èxit que ens espera que s'ho val! Endavant, INDEPENDÈNCIA!

Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes