diumenge, 2 de desembre de 2012

Ja fa massa que DuraN

Sempre m'he resistit molt a comentar, criticar o censurar certes declaracions provinents d'UDC i molt concretament d'en Duran. I això tant en els meus 20 anys de militància a CDC com en els darrers 2 anys que fa que sóc a SI. Però la darrera tongada de tirades de pedra quintacolumnistes a la teulada del procés sobiranista del poble de Catalunya han acabat d'omplir el got de la meva paciència i del meu sentit del deure. Li hem de fer veure a en Duran que està perjudicant molt al país que diu que defensa i hem de fer que d'UDC en surti el veritable esperit de suport a la llibertat del poble català que hi ha.

En Duran al web d'UDC afirma que "tal vegada no vam encertar la lectura de les expectatives generades després de la manifestació de la darrera Diada", que "quan jo deia que no tothom que hi va anar era per reclamar la independència i algú s’enfadava, potser no anava tan errat" i que "per convocar la consulta tenim quatre anys. Per garantir una gestió eficaç del govern que s’ocupi de la crisi i dels problemes econòmics i socials que ha generat a la gent, no tenim temps per esperar", a més d'afegir com qui no vol la cosa un adjectiu a l'objectiu de la consulta "un és, sens dubte, el de convocar una consulta legal"

Doncs bé, senyor Duran:

- parla que no tohom a la manifestació hi anava per reclamar la independència. No parla que no tothom que NO va anar a la manifestació estava en contra de la independència. Jo sé de molta que gent que no hi va anar i estan a favor de la independència. Vagi corregint els seus números, senyor Duran
- dir que per fer la consulta hi ha 4 anys però que per ocupar-se de la crisi no tenim temps per esperar és simplista, demagògic i esbiaixat. A més contradiu les afirmacions del mateix president Mas (i de tot el sobiranisme) que afirma que una cosa no es pot deslligar de l'altra. Amb les misèries que gestiona la Generalitat, senyor Duran, no es pot sortir de la crisi
- afegir l'adjectiu de "legal" a la consulta, quan des del president Mas fins al darrer independentista quan s'hi refereixen parlen de fer un referèndum sí o sí perquè hi ha moltes legalitats i legitimitats més enllà de la primera "legalitat" que hom pot pensar, és lleig
- i finalment, tot aplicant la regla de tres que ell mateix aplica no sé quina legitimitat té en Duran a ser interpretat el que diu com a opinió d'UDC: no tothom d'UDC comparteix aquests torpedes a la línia de flotació de la llibertat de Catalunya

La meva opinió és que tot això que dic, el senyor Duran ho sap. No és ruc, crec que és força llest. No tinc del tot clar què el motiva a actuar així. Tant se val. Entre tots hem de desemmascarar les seves mitges veritats i fer que deixi de posar pals a les rodes del seu propi poble. Estic segur que a la llarga ens ho agrairà.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Del primer punto se desprende que no podemos hacer caso del número de asistentes a la mani del 11 de sep., pues no sabemos cuantos independentistas habían ni cuántos dejaron de ir. Para eso no valía la pena hacer tantos números.
Al final, el Sr. Mas ha de elegir entre seguir con los recortes para cumplir con Madrid y con Europa o seguir la senda soberanista, pues si pacta con Esquerra no puede seguir con los recortes y si pacta con el PP no puede seguir con la parte soberanista. (Si pacta con el PSC, ninguna de las dos cosas). Como lo que manda es la economía, nos guste o no, Mas pactará con el PP, que además es su socio natural. Total, que dentro de 6 meses no se hablará ya del referéndum. ¿Te juegas una cena, Ramon (Munné)?
José Luis Gayá

Pere Grau ha dit...És típic que el comentari anterior sigui anònim. I superficial! No es tracta d'elegir entre retallades i sobirania. Amdues coses s'han de tractar paral·lelament i sense perdre temps.
És una gran llàstima que un polític indubtablement capacitat com en Duran, no tingui el mateix valor i la mateixa claredat de visió que en Mas. Si arribés a fer ballar la majoria poten cial CiU/ERC, els catalans no li perdonaríem mai. Espero que sigui prou intel·ligent per no convertir-se en un pària a la seva pròpia terra. No li desitjo de cap de les maneres.

Josep M. Boladeras ha dit...

Encara és l'hora que no entenc una postura com la d'en Duran. Com pot anar amb un programa en el que no creu, vendre'l i, alhora, carregar-se'l? És d'un cinisme i d'una hipocresia que fan tremolar.
Sempre havia pensat que es delia per ser un "ministro español"... Ara n'estic convençut. Veu que, si tira endavant el procés independentista, es queda sense joguina.
I, miri, Sr. Duran. Jo era a la manifestació i li puc assegurar que no vaig sentir cap crit que no fos el de INDEPENDÈNCIA, apart de que tots anàvem darrera una inequívoca pancarta que deia "Catalunya, nou estat d'Europa".

Carles Barcons ha dit...

Molt be Ramon, però CDC ha de decidir si UDC pot seguir formant part de la federació. Segur que la majoria no pensen com en Duran, i és que ell suca molt a Madrid. Si ens constituim en un nou estat, potser no hi tindrà ni cadira ni sou.... tot i ques empre es podrà presentar a l'Aragó, i a les llistes del PP.

Ramon Munné ha dit...

José Luis,

interessant i valent el que dius, que en Mas pactarà amb el PP.
Crec que hi ha una solució a la disjuntiva que planteges de pactar amb ERC i no fer retallades o pactar amb PP i no fer la independència: es tracta de pactar amb ERC i aconseguir la independència prou de pressa com perquè les retallades siguin mínimes. És LA solució. No sé en quin grau ho faran.

El que sí que sé és que accepto la teva aposta i d'aquí 6 mesos (el 3 de juny) farem un sopar parlant del referèndum, que serà encara el tema principal de la política del país. Vés fent gana!
Una abraçada

Ramon Munné ha dit...

Pere,

com dic en el comentari anterior, estic d'acord amb la teva visió, retallades i sobirania van al mateix pack. La solució d'una és solució de l'altra. En això estem i ho aconseguirem

Ramon Munné ha dit...

Josep Maria,

molt encerat el teu comentari sobre vendre i carregar-se el programa alhora. I jo que també era a la mani tampoc no vaig sentir altre crit que INDEPENDÈNCIA.
Acabo de saber que en Vial d'Abadal plega d'UDC...

Ramon Munné ha dit...

Carles,

no sé si caldrà decidir si Unió pot seguir a la federació... si
continuem avançant serà Unió qui s'ho haurà de plantejar. De moment en Vila d'Abadal plega. No ens aturem i a tota màquina

José Luis Gayá (antes anónimo) ha dit...

Queridos independentistas:
En primer lugar, decirle a Pere Grau que de anónimo nada. Al final de mi comentario está mi nombre y apellido.
Insisto en lo dicho antes: Mas pactará con Rajoy, que es su socio natural guste o no guste (entiendo perfectamente que no guste). La historia se repite: Mas y Rajoy se han estado ayudando hasta hace dos meses y no olvidemos que en su día, Jordi Pujol y Aznar se apoyaron el uno al otro.
Abro otro frente: ¿Habéis oído que el ministro Wert vuelve a la carga con el castellano? Por supuesto que los de siempre contestarán que es un ataque a Catalunya y al catalán. ¡Qué pobres culturalmente somos todos! Que en el siglo XXI se enseñe en un solo idioma es una aberración cultural y pedagógica, tanto da que sea castellano o catalán.
Finalmente: Duran tiene algo bueno con respecto a Mas, y es que se manifiesta con claridad: No es independentista. ¿Lo es Mas? ¿Algún día estará claro lo que quiere Mas?
José Luis Gayá

Ramon Munné ha dit...

José Luis,

reitero que l'aposta que fas de pacte CIU-PP és valenta. Ja et vaig dir que crec que no. Ho sabrem en poques setmanes.

Sobre els altres fronts que obres...ostres! Dues coses: quan dius que és uan aberració ensenyar en un sol idioma..home, fins on jo sé és el que es fa a quasi tot arreu, inclòs Espanya. Que els catalans justifiquem les estratègies que ens apliquen des d'Espanya quan ells no se les apliquen.. ho trobo desencertat. Molt. No toca. Ara la lluita és independitzar-nos, la resta és accessòria.

Sobre en Duran, totalment d'acord. Ell és més clar. En Mas s'anirà veient... jo sóc dels que farà el màxim perquè es vegi el seu costat independentista.

Bé José Luis, encantat de contrastar opinions. A veure si entre tots en treiem l'entrellat.

Ricard Mollà ha dit...

Ramón, a Duran Lleida ja fa molt de temps que se'l veu el llautò. El que sincerament no entenc és perquè encara el covergents l'aguanten. Com no sigui perque és un bon pont amb Espanya. Un quintacolumnista involuntari, vaja. En Toni Castellà, que li va "a roda" és un bon patriota i un sobiranista convençut. Tant de bò que el substitueixi quan abans.

Jose Luis, amigo, que has estado en Catalunya muchos años y todavìa no nos entiendes. Si se enseña en catalán es precisamente porque es nuestra lengua. Así de sencillo. Y considero para mi muy enriquecedor poderte contestar en castellano, a pesar de que es la lengua que me fué impuesta en mi infancia (por eso escribo tan mal en catalán). Un abrazo.

Ricard Mollà

Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes