dimecres, 23 de gener de 2013

Als Federalistes i Confederalistes catalans

D'ençà de la manifestació de l'11 de setembre del 2012, els que defensen el federalisme o el confederalisme demanen insistentment que el recentment encunyat "dret a decidir" inclogui la possibilitat de decidir que Catalunya formi part d'una Espanya federal o confederal respectivament.
(Foto: naciodigital.cat)

Al meu entendre aquesta pretensió és del tot desencertada. Em sorprèn que es mantingui com a reclamació entre polítics professionals, diputats i altres càrrecs de prestigi en el nostre país.
 (Foto: eldiario.es)

De la mateixa manera que és una obvietat universal que qui ha de decidir sobre el futur polític de Catalunya ha de ser Catalunya, qui ha de decidir sobre el futur polític de l'Estat Espanyol ha de ser l'Estat Espanyol. Els senyors d'ICV i els del PSC (PSC-PSOE) tenen diputats al Congrés de diputats espanyol. Trobo sospitosament sorprenent que els seus diputats no presentin aquestes propostes a Madrid. Allà, que s'hi debati si l'Estat Espanyol ha de ser federal, confederal o el que vulguin. Potser trobaran oposició. Algun suport extra, també, com en Duran, potser.
(Foto: unio.cat)

Només quan allà hagin aclarit com volen entre tots l'Estat Espanyol, aleshores que tornin aquí i en parlem. Altrament, o són uns innocents o el que estan intentant fer aquests polítics i diputats és vendre'ns fum. Com volen que ens federem o ens confederem amb alguna cosa que encara no és ni una cosa ni l'altra? Que no ho entenen?
 (Foto: comunicacio21.cat)

Mentre ho intenten, nosaltres a Catalunya farem el mateix. Debatrem què volem ser en el futur. Debatrem si volem ser independents o no. Si surt que no, doncs potser ens va bé el que hagin decidit per a l'Estat Espanyol a Madrid, o no. I si surt que volem la restitució de la nostra independència, com així hi confio, doncs la seva organització interna no serà rellevant per a nosaltres.

Al meu modest entendre això hauria ajudar a enfocar el debat a Catalunya.

(Article publicat a El Punt AVUI, el 23 de gener del 2013, cliqueu aquí)

3 comentaris:

Salvador Molins, BIC-CA ha dit...

Crec que és cosa d'ells, que facin el que vulguin. Catalunya no s'ha d'enredar més amb Espanya:

Dues situacions a anys llum: Per a Catalunya: LA LLIBERTAT, per a Espanya: "Escletxes insalvables". __ EA 2144
empordaaccio | dijous, 24 de gener de 2013 | 15:12h
Catalans! Catalunya! polítics i ciutadans ...
No escoltem Espanya!

Mai més l'"escolta espanya" de Maragall -l'avi dels Maragall- era un gest per intentar la justícia però no és possible ... MAI MÉS !!!

o ruïna i esclavatge o plenitud i llibertat ... llibertat de fer i desfer sense donar comptes a aliens estrangers i enemics, llibertat de decidir, llibertat de pactar amb qui calgui i com calgui, llibertat d'administrar el que és de Catalunya, llibertat de ser solidaris amb qui vulguem, com vulguem, quan vulguem ...

Catalans! no us deixeu enganyar ... Catalunya! no et deixis enganyar!

El pacte dels 500 anys ja s'ha acabat!

Ha estat malament ... un fracàs terrible per a nosaltres ... no ens hem entès amb els espanyols, han estat abusos i perversos ... ens han colpejat i robat una vegada darrera d'una altra ... i així dia a dia, mes a mes, any rere any, una centúria i una altra fins a sumar-ne més de cinc ...

... robatoris de tots tipus, materials, immaterials, de dignitat, esportius, artístics, de prestigi ... ens han emmanillat la llibertat amb totes les baixeses de que són tan capaços ... morts ... tortures ... violència ... bombardejos ... enganys ... impagaments ... supeditacions ... assassinats ... injustícies flagrants ... colonització continuada dia a dia, segona a segon ... empresonaments ... xantatges ... confinaments ... genocidi ... atacs a la llengua ... trepitjant contínuament les transferències actualment assolides ... escanyant-les amb el finançament insuficient o retardat expressament, són els reis de l'incompliment i la venjança encoberta ...

Prou de tot això !!! deia el meu avi.

Prou d'això !!! digué el Doctor Domènech al costat dels traspassats Barrera i Broggi en la manifestació "Per la Independència" del 9 de juliol del 2011.

Prou d'això !!! diguem-ho tots! no ens deixem enganyar una altra vegada!

Ara, Espanya, no pot fer res contra nosaltres! S'ha acabat l'hora de les vexacions i de les violències, ara no manen ells, ara mana Europa, una gent molt més democràtica i civilitzada que no pas Espanya i els espanyols.

Ara, en els nostres verals, el que val és la voluntat democràtica del Poble!

Nosaltres, els catalans, només hem volgut viure i deixar viure ... ells, no!, ells són possessius "Catalunya és d'Espanya des de fa cinc cents anys" l'"Espanya assimilada" en deien i encara s'ho creuen. Assimilada per la força de la desraó i de la cruel violència ... Prou!

No ens deixem enganyar! Trenquem de pressa perquè aquesta gent són com una aranya verinosa, com una serp "viuda i negra" que mata fulminant si et pot abastar!

Són com un lleó foll i ferotge amb una gana insaciable que veuen perdre la carn que fa tants segles roseguen! Són com una gegant paparra enganxada al mugró més tendre de la terra catalana! temen perdre la llet que els és gratuïta gràcies a segles de terror i de vergonyosa fatxendaria.

Catalans! desperteu! No som seus! no som de "la morta" ... som lliures!
som lliures i som cridats com ho són tots els pobles a la plena llibertat i a la plenitud en tots els ordres.

Lluny de nosaltres Espanya i els espanyols ... Fora!

Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció

Ramon Munné ha dit...

Salvador,

és cert que els catalans hem de fer la nostra via. Si pel camí podem convèncer al màxim de gent, millor. Però tot fent via.

Pere Segura ha dit...

Federal: Hi ha govern central. Com ara?... No hi guanyem res.
Confederal: hi ha coordinació central, ja no mola cap olla de grills.
Però com tenir voluntat de cap de les dues coses amb qui no ens te cap mena de respecte, ni vol cap de les dues coses... aquests de l'España una grande i libre ... amb base a anorrear els que vol sotmetre?
Federalistes? Confederalistes?
No: esgarria cries, migciències, somnia-truites o gata-mauxa, gasta fums,gat dels frares, ase de'n mora, olla de grills, es quedaran amb un pam de nas, enxegem-los a can taps que volen fer-nos combregar amb rodes de molí o pretenen passar bou per béstia grossa.
Veuen el món per un forat.

Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes