dimarts, 8 de gener de 2013

Consulta?... Referendum?...

Al Col·legi d’Advocats

“O Referèndum o declaració unilateral de independència
 
Si l'Estat impedís la celebració d'una consulta d'autodeterminació o es negués a acceptar el resultat d'una consulta, el Col•legi d'Advocats veu factible la declaració unilateral d'independència proclamada pel Parlament. Si això es produís, diu, "la declaració d'independència tindria efectes immediats per dotar d'existència política el nou estat", ja que aquest "reuniria els criteris mínims de població permament, territori determinat i autoritat política pròpia", trets que defineixen un estat.”
(Directe.cat)Una cosa és reunir-nos com a poble i decidir i altre que només ens "consultin" què volem fer...

Si ens tracten des de l'Estat com sotmesos i subordinats, tant injustament econòmicament, tant abusant de la desinformació promoguda durant tants anys de sotmetiment..., amb un rerefons de veure'ns com uns al que varen vèncer per retenir-nos homologats en "la pàtria común", amb els intents d'apartar el català de l'ús públic i social, etc,  ... m`han de consultar si vull o no sortir d'aquesta presó?
La democràcia està per posar-se ella mateixa pals a les rodes amb el que és deontològicament inadmissible? És que una familia faria una consulta per veure si volen deixar o no de drogar-se tots plegats, perquè dos dels set fills és droguen? 
 


El parlament, si volgués ara mateix, ja te majoria de representació ciutadana per la independència. O esperen a que els socialistes passin de l'abstenció al vot negatiu? I que els diputats d'Unió s'abstinguin? I una vegada més haurem votat polítics per que tornin a velles juguesques de "classe política", de jocs de poder, allunyats del que deien en els seus programes, allunyats de representar-nos? 
Convocaràn ... qui? quina mena de referendum? un extrany referèndum-pregunta? purament consultiu? sense asertivitat d'independència? Sense possibilitar que visquem ja depenents només de nosaltres mateixos?

Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes