dijous, 7 de novembre de 2013

Apuntaments i questions diverses?- Els mateixos polítics que se les tiren pel cap al parlament en el to i en les paraules, s'uniran en el camí de la llibertat? He escoltat la sessió d'avui al voltant d'una comissió i les seves conclusins de l'àmbit de la salut...

- Que farem per tal que la gent que espera a que li tanquin la barraca per denunciar totes les rates que a més l'hi havien ficat i suportava amb adaptació vergonyosa, retrobi el valor de saber dir no ?

- Es més important salvar els vots del teu grup i dels teus interessos, fins personals, que no pas construir un camí amb gent de confiança que s'estimin la veritat i vulguin cercar-la?


- Quan a més de manifestacions festives i hermoses cadenes encetarem camins de ferma no-violència activa, a l'estil de Gandhi, o Luter King, o Xirinacs ...  ?

- Quan serà també estructura d'estat una Escola que recuperi i posi al dia aquella "Escola Activa", "d'abans de la guerra", on les clases eren com una síntesi de cau de convivència i espai de creativitat, taller i treball en equip,...etc. Bé, que segueixi la tradició catalana que va estroncar el dictador i la seva guerra?

- Quan en educació ens convencerem que una comunitat educa, no pas un estat.
I que en l'èxit escolar cal la recuperació de formes de vida, que valorin les relacions i els vincles comunitaris, els horaris que permetin la vida familiar, primar l'assaborir el saber, la descoberta i iniciativa, en lloc de la submissió a una didàctica esclava del passar proves, avaluacions i examens, ...? 


Ai!, que m'allargo i en lloc d'apuntaments em sortirà un text "aparent article".  No era la meva intenció.


Fins un altre dia, agrairé comentaris i fer-ne conversa.

1 comentari:

Ramon Munné ha dit...

Pere,

parles de camins de no-violència estil Gandhi o Xirinacs....caldran? Es veu que sí? És a dir, que els nostres "líders" no faran la feina?
L'ANC està preparant plans B en aquest sentit?
Vols dir que ens anem preparant..oi?
Jo també crec que farem bé de preparar-nos... i els nostres "líders" que en prenguin nota

Ramon

Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes