dijous, 12 de desembre de 2013

La pregunta/s Ai Senyor !!

Parturient montes nascetur ridiculus mus. (deint fa segles)
Pariran les muntanyes..., naixerà un ridícul ratolí"

La pregunta "doble":

1.- Comporta pactisme i interessos polítics dels partits que  procuren aquell "no perdre vots" més que servir i promoure el que necessita Catalunya.

2.- -Es una pregunta que inclou fal·làcies, per exemple,: quan l'Herrera diu que passarem a situació de parlar d'igual a igual amb Espanya, en incloure Federalistes: En una federació no seriem iguals, hi hauria goverm central on no seriem prous ni iguals. Federació no és igual a Confederació cosa confosa pels que han anunciat l'acord. Vegeu en el Diccionario del Nacionalismo Ed.Oikos-Tau), el significat de "Federación".En cabat un Govern Central on seriem Minoria tindria el poder en questions fonamentals. 

3.- Es una pregunta doble, en el fet i en que
enfosqueix la claredat, que resta força a la segona. Dona opció com, Herrera ja ho ha dit, a votar només sí a la primera, i a les seves consequències reals. I els ciutadans que en saben tant de terminologia política amb la primera ja en tindran prou...

4.- El que importarià saber és com es plantegen el després d'un "Estat encaixat amb Espanya" (?), si ningú més d'Espanya vol ser estat, ni Espanya vol federar-se amb Catalunya (acudit monumental!) Quina mena d'Estat podran ser els que votin si a la primera si no poden ser independents?. Què feran si no els deixen ser Estat? Anar pactant cosetes, com ara. I "Europa" ho veurà bé, "cosa interna", i a més havent dit que hi voleu "encaixar".

5.- Els independentistes conformistes, que ni han, trobaran justificació en la fal·lacia i caràcter mesell i conformista de la pregunta si perden. L' ocasió històrica de la llibertat del país, perduda, serà culpa dels catalans particularment si ja ens conformem i no fem prou d'aquí a la data que han indicat per guanyar.

6.- O el setembre de l'any que bé la fem encara més grossa i començant ara mateix o tornem a les nostres mesquineses in saecula saeculorum..  A l'olla de grills, al mercat de Calaf, a Can Garlanda, a l'ànima de'n rosega cebes, gastant fums i hereus que escampen, a can "xixanta".... Seguirem veient el món per un forat. Amb la nostra maduresa, prudència i legalitat traidores seguirem subordinats, sotmesos i de menjadora d'Espanya (Montoro dixit amb les seves paraules:: "Salvarem Espanya"). Esclaus al rem per que avanci la seva nau. 

7.- El pitjor que podem avuí fer és declarar-nos satisfets amb la manefleria política, dels que no volen o no poden fer front a les lluites internes, i volen més aconseguir el pacte entre ells que servir el poble que ben clarament s'ha manifestat. Qui cridava "Volem ser estat!!" i mostrava alguna pancarteta afegida que digués "I també independent"?. NINGÚ 


CAL QUE DESPERTEM D'UN MALSON DE SEGLES!!! 

1 comentari:

Ramon Munné ha dit...

Pere,

trobo una bona reflexió. La comparteixo en molts punts. Trobo excepcional la frase quais al final:

"Qui cridava "Volem ser estat!!" i mostrava alguna pancarteta afegida que digués "I també independent"?. NINGÚ "

Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes