dimarts, 11 de febrer de 2014

Per què hi erem davant el TSJC

Per què hi érem davant el TSJC ?

Així ho preguntava una periodista. 
Hi érem perquè Justícia és fer el que és apropiat, el que s'ajusta a la realitat. Aquest tribunal no li escau dir-se de Catalunya. Trepitja el que pertany a Catalunya i actua amb desconeixement o traïdoria respecte a la realitat de Catalunya.

Per altra banda m'atreviria a dir que encara ens falta als catalans un punt de fermesa. 


Màrius Serra va arribar a dir en el seu discurs que no coneix un català que no sigui bilingüe... Ja és passar-se una mica en el camí de les justificacions. Hem d'insistir més en la llengua pròpia, i fer més consciència que el saber castellà, fins i tot millor que molt castellans, és degut a causes denunciables en un bon tant per cent. Jo diria més del 60%. La nostra llengua no és bífida psicològicament. A banda castellanades.


Quan els diem als del Centre que aquí no passa res, que a l'escola s'aprèn el castellà ens estem justificant davant els que fan el que fan amb decrets governamentals (València, Balears, Wert) i si no poden així mitjançant sentències judicials. 


L'Escola en català!. Les altres llengües per oportunitat o coneixença de les mateixes, cadascuna per les raons que siguin, que no per llei imposada per tribunals o per restes d'immigració accidental o imposada.

1 comentari:

Ramon Munné ha dit...

Genial Pere,
- " Màrius Serra va arribar a dir en el seu discurs que no coneix un català que no sigui bilingüe... Ja és passar-se una mica en el camí de les justificacions. Hem d'insistir més en la llengua pròpia, i fer més consciència que el saber castellà, fins i tot millor que molt castellans, és degut a causes denunciables en un bon tant per cent

Si,ens justifiquem massa.

I tinguem present que només hi ha tres camins:
- submissió
- desaparició
- o INDEPENDÈNCIA

El que no és possible dins d'Espanya, senzillament és impossible.

#marxem !!!

Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes