dissabte, 1 de març de 2014

Barcelona: més turisme, més oci i menys ciutat per viure-hiJa fa molt que les autoritats municipals de Barcelona semblen molt més preocupades pels visitants estrangers de la ciutat i per convertir Barcelona en una mena de Parc Temàtic de l’oci que no pas per millorar, i ni tant sols mantenir, el nivell de vida i de convivència dels barcelonins.


Què promocionen des de l’Ajuntament:

  • restringir el trànsit en cotxes privats per sota de les necessitats de l’economia local per tal que els turistes puguin passejar (http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/715032-el-racc-critica-la-politica-de-barcelona-en-mobilitat-perque-arracona-el-cotxe.html?cca=1)
  • Amb motiu del World Mobile Congress ens remarquen que els visitants han deixat 85 milioms d’euros en restauració i oci nocturn (http://www.324.cat/noticia/2322875/ciencia/Mes-de-85000-visitants-procedents-de-201-paisos-a-ledicio-del-MWC-2014)
  • Anuncien mesures per incrementar els talls de carrers per fer-hi festes (Paral·lel, Sants,...)
  • Mantenen i, en ocasions, augmenten les subvencions a festes majors en plena crisi
  • Estem a punt de superar (si no ho hem fet) els 10 milions de turistes a l’any i encara en volem mésAlhora ens trobem que:

  • Creix l’incivisme davant la passivitat municipal
  • Tanquen molts comerços barcelonins (no només els emblemàtics) perquè als voltants s’hi instal·len centres comercials per veïns i turistes
  • Ens diuen que la convivència millora perquè la Guàrdia Urbana fa una campanya i augmenta les multes per un determinat aspecte (http://www.elpuntavui.cat/ma/article/2-societat/5-societat/712240-trias-assetja-lincivisme-amb-mes-multes.html). Quin criteri, Déu meu! L’indicador d’èxit és un bon control i poques multes! No a l’inrevés, poc control i campanyes “puntuals” de moltes multes, sense efecte, com es demostra És sabut que els millors models econòmics i convivencials han de ser equilibrats. Basar tant l’economia i la convivència a Barcelona en el turisme porta al fracàs. Barcelona sembla que aspira a ser un gran Parc Temàtic per als turistes. Males notícies per als qui senzillament hi volem viure i treballar. Per això molts en marxen. Als qui es quedin almenys tenen garantit “pa i circ”.
 

Pots llegir l'aricle també a:

Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes