dijous, 13 de març de 2014

FULL DE RUTA 2014-2015 DECLARACIÓ D'INDEPENDÈNCIA

Heus aquí la plasmació gràfica de la meva interpretació de la proposta de Full de Ruta 2014-2015 de l'ANC.

El Full de Ruta  recull d'una manera molt completa els diferents camins que es poden plantejar en el proper any. Bàsicament si hi ha referèndum, si no n'hi ha, si hi ha eleccions dites plebiscitàries o si l'autonomia és suspesa. En tots els casos s'arriba al mateix lloc: la Declaració d 'Independència pels volts de Sant Jordi del 2015.

En funció de cada cas, els actors que hauran de fer la Declaració d'Independència variaran. Sempre serà el Govern de Catalunya, amb el suport de tot el poble, però el govern en cada cas pot ser el govern actual, el nou que surti d'unes eleccions o un govern provisional si se suspèn l'autonomia.

I ha un parell d'aspectes que vull ressaltar per comentar i complementar els diferents casos possibles.

En primer lloc, en l'escenari C es parla de fer eleccions plebiscitàries i, per tant, escollir un nou govern o bé, de no fer eleccions i passar a l'escenari D, on una assemblea de càrrecs electes escull un govern provisional. Aquest escenari D el trobo molt clar si l'autonomia i les nostres institucions estan suspeses. Però si no ho estan, i en l'escenari C es contempla el cas que no estan suspeses, cal concretar quin paper ha de tenir el govern existent: fa un pas al costat i deixar fer un nou govern provisional o bé hi té un altre tipus de participació? Caldrà anar-ho concretant.

I en segon lloc, dins de l'escenari D (no crec que calgués contemplar-ho com un escenari E) caldria valorar si l'Assemblea de Càrrecs Electes s'ha d'obrir o no a incloure altres personalitats a parts de diputats i alcaldes. Personalitats rellevants provinents d'entitats, o rellevants per la seva actuació encara que vinguin de camps professionals al marge de l'àmbit polític, i escollits en aquest cas pels procediments d'urgència que s'estableixin. Aquesta obertura de l'Assemblea de Càrrecs Electes podria complementar la representativitat del poble en aquests moments crítics en la nostra història i, alhora, satisfer les necessitats de representativitat que el poble cada cop exigim més.És un full de ruta molt aclaridor i que sens dubte ajudarà a marcar el camí i, més important encara, marcarà el tempo dels propers esdeveniments que ens conduiran a la independència.

Per tant, feu-li una mica d'atenció i, sobretot, feu tot el que estigui al vostre abast per fer que es compleixi.

És una versió que podrà anar modificant, afinant o corregint. Qualsevol comentari o suggeriment serà benvingut.

Podeu consultar l'esquema i d'altres comentaris també al Diari Gran del Sobiranisme

La darrera modificació correspon ja al Full de Ruta aprovat a Tarragona el dia 5 d'abril.

A partir d'ara aniré fent-ne un seguiment en successius articles. Cal assegurar l'assoliment de la independència com marca el Full de Ruta

5 comentaris:

Joan Fonollosa ha dit...

Em sembla molt interessant tot el full de ruta, i segurament és un exercici teòric que cal fer però difícilment servirà de res en realitat.

Cada dia que passa veig més clar que CiU (la U és molt important) ens està portant a vendre. Ens entretenen amb consultetes de la senyoreta Pepis que tothom sap que no es faran i amb collonades diverses per anar guanyant temps fins que es refredi el suflé, recuperin la capacitat d'influència Madrid, la crisi afluixi una mica i al 2016 fer la campanya "ho veieu com no calia?", prèvia amortització d'en Mas. I res d'eleccions anticipades: tenen agafat el Parlament fins al 16 no el deixaran anar per res del món.

L'únic full de ruta possible és:

a) Fer que la gent s'adoni que estem en mans d'unionistes de la pitjor espècie: els que no ho semblen (i en molts casos fins i tot no ho saben)
b) Crear una alternativa clarament independentista "de dretes" (la "d'esquerres" ja existeix i es diu ERC) cara a les eleccions del 2016
(ja hem fet tard per les europees, però potser podria començar a funcionar en les municipals i espanyoles del 15)
c) Treballar per assegurar el reconeixement internacional de la Declaració unilateral
d) Declaració unilateral l'endemà mateix de les eleccions 2016

Mentre l'ANC no s'adoni que l'estan manipulant i engegui Mas i companyia a fer punyetes, no farem res.

Ramon Munné ha dit...

No tinc cap certesa que cap pla es compleixi, no sé quin serà el futur...
És cert que el full de ruta marcat per l'ANC és difícil. Qualsevol full de ruta ara ha de ser difícil. De fet el full de ruta que tu esmentes és també un exercici teòric.
Quins fets marquen com a més factible l'un o l'altre? Jo en conec pocs. En aquests moments, com ja he dit d'altres vegades, no ens podem refiar de res ni de ningú.
Si realment com dius la U de CiU i companyia estan manipulant a l'ANC i, per extensió, a gran part del poble, la decepció serà molt gran. D'entrada procurarem que la pressió ho impedeixi.
Si no s'aconsegueix, confio que l'emprenyada sigui tan gran que les eleccions del 2016 siguin realment les prèvies a la Declaració d'Independència.
En tot cas, el full de ruta de l'ANC ens permet per primer cop tenir un pla imprès, i saber quan ens en desviarem. I hi podrem actuar.
Fem-ho!!

Miquel Strubell ha dit...

Tal com dius "els actors que hauran de fer la Declaració d'Independència variaran. Sempre serà el Govern de Catalunya...".

https://assemblea.cat/sites/default/files/documents/20140228_ponencia_definitiva_num.pdf

L'esborrany del text que tant han sulfurat el PP, Ciudadanos i els mitjans anticatalans, com ara

http://www.abc.es/hemeroteca/anc

http://www.libertaddigital.com/espana/2014-03-13/la-anc-disena-un-golpe-de-estado-para-el-control-de-las-grandes-infraestructuras-y-fronteras-1276513036/

diu textualment

A.9/B.4.- L’exercici de la sobirania. La Declaració d’independència ha d’anar seguida d’actes d’exercici de sobirania que, en la pràctica, facin visible un funcionament ordinari plenament independent, sobirà. Aquesta actes i el control efectiu del país ens facilitaran el reconeixement internacional.

Destinataris: tots els ciutadans del país.

Requisits: La visualització pública que el país sencer funciona per sí sol ha de ser clarament percebuda per la ciutadania i ha de concretar-se en elements com el control de les grans infraestructures i fronteres –ports, aeroports,...-, la seguretat pública, les comunicacions, etc. L’element clau serà el comportament fiscal de la ciutadania, quan hagi de fer front al pagament periòdic d’impostos i esculli, majoritàriament, ingressar-los a l’administració del nou estat.

Accions: Treballar conjuntament amb la resta d’actors del procés per assegurar l’exercici de les competències pròpies del nou estat català.

Especialment, amb la culminació de campanyes com el “Declara’t a Catalunya”

Terminis: A partir del mateix dia de la Declaració d’independència, els més adequats per a la correcta finalització del procés.

Francament, no sóc capaç de trobar-hi el més mínim indici que pugui fer exacerbar els nostres adversaris.

Ramon Munné ha dit...

Miquel,

potser hauries de dir:
"Francament, no sóc capaç de trobar-hi el més mínim indici que pugui fer exacerbar (els nostres adversaris) a persones sensates i equànims"

S'exacerba, sovint, qui vol. I, pel que sembla, els nostres adversaris en volen exacerbar.. o fer-ho veure, a veure si ens ho creiem i afluixem.

Ni cas, oi? Nosaltres endavant!

Francesc Marco ha dit...

Considero l'analisi d'en Ramon prou encertat. Em de continuar fen pressió per que sigui possible. Dificil? Segur, però no em de defallir en cap cas. Ho tenim més a prop del que pensem.

Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes