dissabte, 10 de maig de 2014

BCN World - Llei electoral - Animals domèstics al circ - Putin a Txetxènia

Ara resulta que l'Ajuntament de Barcelona no vol que el nom de la ciutat figuri a la marca del projecte BCN World. Collonut, genial! Els mateixos partits (CiU, PSC, ...) promotors, defensors i encantadíssims de la bondat del projecte... ara resulta que no volen que s'embruti el nom de Barcelona amb un projecte basat en els casinos i el turisme. Pa per avui i gana per a demà. Ho saben... però ens hi volen embarcar. El projecte BCN World no és bo per a Catalunya, ho saben. Cal aturar aquesta mena de projectes basats en el joc i l'excés de turisme que empobreix les possibilitats de desenvolupament industrial sostenible del país.

Fa temps que es remena el tema de la llei electoral catalana. Tant costa?! Trobaran abans de tieta de la comunió on era en Navarro a Terrassa que no pas arribaran a un acord sobre aquesta llei. Francament, seria molt millor que admetessin que ara no la poden canviar i es dediquessin a coses més útils. Les lleis espanyoles ara per ara només permeten maquillar una llei "autonòmica". Canvis de circumscripcions, sistemes electorals... tot això fins que no manem nosaltres no ho podem tocar. I, el que podem tocar s'ha demostrat que l'única manera d'arribar a un acord és fer un nou sistema totalment diferent... però que el resultat obtingut no perjudiqui a cap dels partits grans d'ara... és a dir un nou sistema diferent... que doni el mateix resultat! Genial altre cop! Si us plau, deixeu estar el tema, ocupeu-vos de dur el procés d'independència a bon port i després els nous governants ja faran una bona llei com a part del procés constituent que s'originarà. Crec que és el millor, oi?

Aquests darrers dies el nostre Parlament s'ocupa de fer una llei per veure si prohibeix que en els circs s'utilitzin animals en els seus espectacles. En un moment del debat uns partits proposen limitar la prohibició als animals salvatges. És a dir, que els animals domèstics sí que puguin ser exhibits en els circs. Immediatament surten els altres contraris a aquesta proposta amb "l'argument" que els animals domèstics també patirien si se'ls utilitza en un circ...?! A veure... els animals domèstics.... en un pis, a Barcelona, pixant dos cops al dia.... s'ho passen pipa? Els gossos ensinistrats per a la caça, per la policia...els pigall, ...on hem de posar la frontera? Crec que més aviat en les condicions en què es mantenen els animals, més que no pas en quina activitat fan. Cal més seny! Però el nostre Parlament, ai las!, cal que sigui millor.

I per acabar un esment a un dels drames que passen fora del país. El senyor Putin ens està donant lliçons de com s'organitza en un tres i no res un referèndum, es guanya i llestos! Confio que els nostres governants aprenguin la part que ens pot ser d'utilitat. Ara bé, com pot ser que tots els governants del món permeten que aquest senyor campi pel món "donant lliçons de democràcia"? Com pot ser que cap governant del món no hagi pujat al faristol i hagi demanat amb veu ben alta i ferma què espera el senyor Putin a convocar un referèndum a Txetxènia?!

Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes