diumenge, 1 de juny de 2014

Eleccions - CanVies - BCN World - El País que Volem - Llei Wert - Turisme

Per primer cop després de la guerra del 36, ERC guanya unes eleccions a Catalunya. D'acord que són les eleccions europees, on els partits sovint aprofiten per fer algun "experiment", però han guanyat. I en segon lloc ha quedat CiU. I ICV els quarts. I les CUP no es presentaven. En resum un gran triomf de les forces pro-consulta. El president Mas evidentment surt reforçat en la seva política en favor del país. Des del punt de vista estríctament partidista alguns li prodrien retreure que el seu partit no guanya vots. Curts de mires. El president fa, de moment, la seva feina, mirar pel país. Endavant president!, endavant consulta i endavant Catalunya.

Sobre Can Vies... n'hi ha uns que s'estan fent un fart de riure de com ens barallem. Saben que hi ha problemes immobiliaris, corrupció política, violència d'okupes, inoperància policial, pors, bones intencions, de tot. I saben que pocs en fan una anàlisi de conjunt, que quasi tots es queden en la seva parcialitat i que això, per força, genera enfrontaments. De moment Sants ha estat escollit com a camp de batalla. Als que hi vivim, que ens bombin: petits, adults i grans. Per tant, mentre no s'analitzi en conjunt la situació, com a veí vull que s'aturi la violència. Si els de Can Vies tenen alguna cosa a dir-los a l'Ajuntament que hi vagin, però que deixin de tallar carrers, de cremar el barri i de generar violència. Ara diuen que volen reconstruir Can Vies. Doncs abans que diguin que reconstruiran tot el que han destrossat a Barcelona, si no no me'ls crec. I a l'Ajuntament li diria que si de veritat vol solucionar el problema que cridi a una negociació als representants de Can Vies i que facin una reunió pública, en obert, i que tothom pugui escoltar que diuen i ofereixen i neguen els uns i els altres.

Enmig de tot, aquesta setmana al Parlament s'ha aprovat la llei que rebaixa la fiscalitat dels casinos i que facilita l'arribada de BCNWorld. Ves per on! I tots badant. Un edifici com Can Vies mereix més atenció que un possible macro complex que comportarà joc, màfies, turisme de borratxera i cap progrés productiu per al país? Sembla evident que no. Tanmateix tant per part del poble com dels mitjans de comunicació se li està donant molts més atenció al primer que al segon. I no m'encaixa. Fa un tuf de socarrim, i els catalans amb el lliri a la mà i barallant-nos. Cal aturar BCN World!

Acaba de néixer el projecte "El país que volem" . Es tracta del procés popular per posar les bases del nou Estat. El procés constituent que s'obre amb la declaració d'independència cal preparar-lo ja des d'ara mateix. Les propostes de tothom s'aniran recollint fins a final d'any i el consell ciutadà i el consell d'entitats que formen el projecte en faran una compilació el proper mes de febrer que servirà per publicar l'anomenat Llibre Verd de Catalunya el proper dia de Sant Jordi.

Mentre continuem a Espanya... les ofensives no s'aturen. Com esmentava en un anterior article, la llei Wert continua fent el seu curs. Tot i que la consellera Rigau digués repetidament que la llei Wert no s'aplicaria a Catalunya ara s'acontenta a retardar-la per tal que aquest curs no comenci i deixar la seva aplicació per a l'inici del curs vinent, el proper 15 de setembre. No ens hi esgargamellem. Si som a Espanya, farem les lleis espanyoles. L'única solució, la independència. No hi perdem gaire temps en la llei Wert ni en la Wurt. Mani l'11S, plebiscit el 9N i proclamació de la independència el proper 23A. La resta són pèrdues de temps llastimoses.

I de moment només sabem pensar en el turisme. I vinga, més turisme! Ara s'ajunten més municipis per portar més turistes! Diuen per "millorar" l'oferta....però de l'únic que sabem concretar és de com portar més turistes. Ho he dit diverses vegades, l'economia catalana està molt desequilibrada, hi ha massa turisme i poca oferta d'economia productiva. I els nostres limitats governants... només sabem parlar de més turisme. És el diner barat i ràpid que poden veure els nostres autonòmics gestors per minvar els greuges fiscals que rebem per part de l'estat. Sense independència cada cop ens enfonsarem més en el pou. Sabeu d'algun estat que basi la seva economia en el turisme i que sigui pròsper?

Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes