dijous, 12 de juny de 2014

Tres apunts...

1. Sovint es parla d'estratègia. Els militars tenen clar que l'estratègia està al servei d'una logística, Com ara un "com" està al servei d'un "què".
He sentit a dir que determinat partit ha de canviar d'estratègia. Em pregunto al servei de què, i em passa pel cap allò de "qui perd els orígens perd la identitat".

2. Per alguns això de la identitat i això de la nació és passat i equívoc i ... Sobiranisme sí, i en tot cas catalanisme sí, però no nacionalisme?. No li trobo sentit a aquesta "retallada".
És diu que determinats nacionalismes s'han embrutat de sang.
Això no treu sentit a "nació", a l'experiència de vida d'un poble que s'evidencia en la seva parla, formes de vida i cultura diferenciades i pròpies. En la seva creativitat alhora de cercar veritat, bellesa i bé.
I un afany de llibertat i de lliurar-se de subordinacions i sotmetiments que l'alienin.
En tot cas, amb facilitat s'embruta de sang l'absurda reducció dels valors humans a poder, prestigi o plaer...

3. Gent dimiteix. Ah, la filologia! Missió, algú és "enviat" per aconseguir un objectiu. És escollit i haurà de respondre de com li ha anat. L'abdicació acull aspectes més propers a llibertat personal de renúncia o no a ser "receptor" de persones i responsabilitats, per "dignitat" pròpia.(L'indoeuropeu, com el llatí o el grec.: va bé consultar-los de tant en tant)

1 comentari:

Pere Segura ha dit...

Vull aclarar un xic això de l'indoeuropeu:
Ab-dicar: l'arrel treient el prefixe "ab" és "dek" amb un significat primigeni "rebre", d'n deriven tot una familia, més o menys emparentada de paraules, dignitat, doctor, aprendre, etc. Ab, com a prefixe ve a deixar tot això.

Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes