dimecres, 30 de juliol de 2014

Un punt de magnanimitat i equanimitat?

Quanta gent demanant la forca, si poguessin, amb hipòcrites senyalaments de pecat! Quin injust acarnissament!

El mataelefants va demanar perdó i continuà sent "Su Magestad" i una colla de farsants i lladres públics foragitant als inferns l'ex-president. Quan tenen més motius que ell per demanar perdó i no ho feran.
I una colla de partits, sense vergonya, fent la seva juguesca habitual sobre un senyor de 84 anys.
I com que ja no hi és aquell groc "El caso", tot una colla de diaris fent titulars a quin més groc.

I TV3 ha de portar a l'entrevista matutina la Sra. Camacho, aquest mateix matí,. per escoltar una persona de qüestionada credibilitat i escampadora de fal·làcies?

I mira per on tothom condemnant a la persona abans de que qualsevol jutge ho valori. Els jutges també han estudiat i han d'aplicar no només justícia vindicativa (delicte-pena), també magnanimitat i equanimitat.
Aquella gent, a banda jutges, no en sap res de res d'aquestes virtuts.


El que ara ha dit en Jordi Pujol, (i no allò que alguns donen per provat abans i tot de ser-ne imputat), serà el que ha passat amb uns diners que en el fons no eren seus. Una herència vers el nets de part de l'avi. I la culpa: la seva part en retrassar el regularitzar-los. A lo millor un jutge magnànim ho redueix a trapalleria grossa i li posa una justa multa.


I en cabat tal vegada mereix honors per les moltes coses bones que ha fet per Catalunya, fins la presó i tortura en el franquisme, i la voluntat de dotar Catalunya d'eines per ser tot un país. Que una cosa no té perquè treure l'altre. I el balanç final no el deixa gens malament. Tal vegada algú o alguns afegeixen a l'acarnissament el fet que ja no compten amb ell per l'encaix a Espanya. 


Ai Senyor!! permeteu-me baixar a la vulgaritat. Que encara hi han senyors Feudals (Banquers i diversa gent de poder) i el vulgo és el poble. "Amb IVA o sense?", "I ara què fem amb els diners de sota la rajola?", que diu l'altre. "Millor que donem els dinerets als fills, que no pas que els tinguin per testament, que els hi afeitaran un bon troç!", etc.etc.etc.  Babel d'impostos

1 comentari:

Ramon Munné ha dit...

també això que dius Pere:
"Tal vegada algú o alguns afegeixen a l'acarnissament el fet que ja no compten amb ell per l'encaix a Espanya

Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes