dijous, 4 de setembre de 2014

PAPA, PER QUÈ HEM DE TORNAR-LA A FER, LA VIA CATALANA?
Això em va preguntar la meva filla de quatre anys quan li vaig dir que aquest any tornaríem a fer una Via Catalana en forma de V baixa. La innocent i òbvia pregunta em va provocar una certa vergonya a nivell personal i de país.
Voldria traslladar la pregunta als nostres dirigents, als presidents de la Generalitat, del Parlament, del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, de l’ANC, d’Òmnium, de l’AMI, als diputats, partits polítics, entitats, líders d’opinió: què li he de contestar a la meva filla?
Que no la vam fer bé la primera vegada? Que els nostres líders no han fet la feina? Que el que volem aconseguir és molt gros i calen més d’una Via Catalana? Que això de la Via Catalana serà una tradició que volem fer cada any?

Per què l’hem de tornar a fer? Amb la primera Via Catalana, no vam parlar prou clar els catalans? Als països bàltics 8 mesos després de la seva primera Via Bàltica van proclamar la independència. Quants 11 de setembre i quantes Vies Catalanes caldran?

Ens hem de conscienciar tots, i molt especialment als nostres dirigents, que cal actuar, cal executar la voluntat popular. Aquesta Via ha de ser la darrera i defintiva.


El poble català estem parlant. President Mas, dirigents: interpreteu el nostre sentiment i els nostres anhels i tindreu el nostre total suport. Feu que l’any vinent no hagi de dir a la meva filla que tornem a fer una Via Catalana.


Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes