divendres, 3 d’octubre de 2014

INDIGNANT

Perles d’una tertul·lia, “intel·lectualitat” i ignorància que fa vergonya pels tòpics exhibits! (o visca la propaganda d’un llibre de Joaquin Leguina?):

Només la ciència o el dret fa avançar la humanitat (Leguina dixit).
Axí doncs, la ponderació de valors la cerca de sentit, o bé la poesia, la música, el silenci contemplatiu no construeixen res? I el discurs ètic que s'adreça a la totalitat de l'experiència de la vida i no només a l'intel·lecte? Fins i tot la neurologia actual apunta, posa per cas, a la intel·ligència del cor!

Només una racionalitat freda, des del congelador, ajuda a veure la realitat? Com diu que fa un tertulià?
El cervell esquerre també al congelador?

Encara s’ha de citar Habermas per reduir Nació a formes de govern per majories satisfetes, com ara República? Cal saber ja com hi ha que apuntant-se a sociòleg manoteja la realitat.

És pot afirmar alegrement que l’adhesió a un grup (nacionalisme pels tertulians) és un populisme que exclou els altres i separa d’ells?

El nacionalisme fa viure uns “mites” que no responen a la realitat, no tenen suport en ella?
Com poden confondre “mites”, donant-lis sentit de falsedats, amb mitologia, fidelitats i formes de vida, relació i comunicació, que conformen la diversitat humana, i l’experiència diversa de vida dels pobles?

 El nacionalisme actualment queda reduït a l’idioma “diferent”, al llenguatge?
No saben veure res més en aquesta diferència que la necessitat d’entendre’l? No sabrem veure també en el llenguatge aquella diversitat i experiència de vida?

 Perquè encara es ridiculitza l' ”essencialisme”, i és despulla de sentit així la cerca de la veritable naturalesa de les coses,  la substància, per atacar l'existència de la nació? Reduirem tota realitat a “funcionalisme”?

Quanta estona ha dedicat TV3 en els matins a Joaquim Leguina? Per què? Fins quan deixarem un "pro socialisme encobert" conduir tantes hores de programa matinal?

Perquè TV3 dona aquest protagonisme, durant més d’una hora, perquè girin entorn d'ell els tertulians, a Joaquin Leguina, que afirma davant tothom i l’audiència, que és un antinacionalista de soca-rel?

(I al final un detall: 5300 € és el que cobra aquest senyor al “Consejo de Madrid” al costat del Ruiz Gallardon! A Madrid ben aconsellats. 
Pela contra maduresa expositiva acadèmica i intel·lectual?.
I ho equipara amb el Consell per la Transició d'aquí. Senyor Leguina, aquí han afirmat públicament que no han cobrat "niun duro"!

Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes