diumenge, 30 de novembre de 2014

ANC

La Declaració de Cornellà en el seupunt 4 diu:

"Considerem que la proposta feta pel President de la Generalitat el passat  dia 25, representa un important salt endavant en el procés de constitució del nou Estat català. Aquesta proposta és un bon punt de partida per fer possible la construcció d’una àmplia unitat política i social entorn d’una candidatura transversal que tingui com a principal objectiu l’assoliment de la independència nacional en el termini més breu possible."


L'ANC parla d'un bon punt de partida, la qual cosa no és el mateix que una identificació amb la proposta del President, com han volgut destacar algun mitjà de comunicació, o algun membre interessat o despistat de la pròpia ANC.

L'ANC, transversal en ella mateixa, demana unitat i transversalitat, i opta per una candidatura transversal, que s'inclina per una presència, al meu parer seriosa, dels partits en aquesta candidatura. Una presència significativa, no només de gent de segona o tercera fila, que després renunciin a al servei al ciutadà des de la política..

Seria bó "conèixer els números" i la resposta de l'enquesta endegada per la ANC entre els seus associats. Enquesta feta abans de la declaració de'n Mas, que pot coincidir en cercar transversalitat amb la proposta del President, però que no té intenció d'avalar-la des del moment que està feta abans, i estant feta abans que en Junqueres anunciés la seva xerrada.


Per tant farem bé tots plegat en escoltar també Junqueres i en esperar convergència i unitat.

I en cabat respecte d'Europa:
-Serà important una Declaració del Parlament, mésque eltipus de llistes.
-Tampoc hem de caure en una dependència d'Europa, si "aquesta" Europa també poses condicions inassumibles o incomprensió a la llibertat de la nostra nació.

Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes