dimecres, 10 de desembre de 2014

CONVERGÈNCIA, VOL LA INDEPENDÈNCIA ?

Diuen que volen donar un missatge clar a la comunitat internacional. Doncs som-hi!
Parlem clar:

- ERC: ha dit i escrit que vol la independència en múltiples programes electorals
- CUP: també ha dir ben clar que està a favor de la independència
- SI: des dels documents fundacionals, el seu objectiu és la independència
- RCat: també netament independentista
- ICV: ha deixat clar que entre els seus hi ha de tot i així ho vol deixar
- UDC: també ha deixat clar que entre els seus hi ha diversitat i no es volen definir més enllà
- CDC: CDC... es posiciona amb els partidaris de la independència però mai no ha dit clarament que sigui independentista. No ho ha dit en cap programa ni en cap campanya.

Trobo que en el procés actual de la recuperació de la independència la indefinició de CDC és un dels fets més rellevants.

Com volem donar un missatge clar a la comunitat internacional si el principal partit implicat en el dret a decidir... no diu clarament si està a favor o en contra de la independència?

Diuen sovint ara que "sense Convergència no hi ha independència", diuen ells, com si volguessin dir que ells marquen el pas. Però jo em pregunto, els pregunto, Convergència, vol la Independència?
Si és així, i ho hauria de ser per no trair el gruix del seu electorat, cal que ho digui i ho escrigui de manera ben clara i inequívoca per a tothom, aquí i a l'estranger.

Així ho desitjo i així els ho demano, com a ciutadà, com a ex-company de partit i com a company en l'actual procés cap a la independència.

1 comentari:

Pere Segura ha dit...

CDC faun ús de l'eufemisme en el seu llenguatge que delatadubtes o preferir romandre entreun fluix convenciment o en la indefinició.
Les paraules, transició nacional, dret a decidir, sobiranisme, llibertat nacional, per molt que es sovintegin no acaben de lligar amb Estat independent, lluny de terceres vies o per federar-se.

Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes