dimarts, 27 de gener de 2015

El President Mas al Moment Zero de "El Punt Avuí"

Com en totes les coses humanes llums i ombres...

-Una llum prou clara, El President parla sempre de Catalunya com a Nació. Li hem d'agraïr. Tanmateix, si a una nació no se la pot sotmetre ni subordinar indignament... perquè tants "SI" condicionals per aconseguir la independència?

-L'Independentisme és regeneració. Xevi Xirgo afirma que aquesta és opinió del President. I tant de bó afirmi que sense independentisme no n'hi ha de regeneració

-Diu: "El fet d'acumular eleccions no és el millor escenari per tenir un debat com més seré millor". Tindrem mai del tot clar perquè va retrasar les eleccions al 27-S?


-Diu: "Si ens ho crreiem prou gent", "el recompte de quanta gent anem a votar forma part de la legitimitat del resultat". Sempre condició absoluta el nombre de votants? Per sobre del resultat de les eleccions?.


-"Estat" sense afegir-hi clarament independent, o també el mot "sobiranisme", serveixen d'eufemisme i subterfugi?.


-La Constitució catalana haurà de definir l'Estat Català, amb la participació dels contraris a la secesió. Se'ls concedirà que la condicionin en quant a "Estat Independent" (Si-No)?


-El resultat de la votació és "mandat democràtic però no per promoure una DUI". Doncs cal dir clarament per a què que no sigui per fer de Catalunya un Estat Independent,  malgrat oposicions, vinguin d'on vinguin.


-Reconeixement Internacional: President: dificultats? Ja ens hi arremangarem. No anirem pas de les mans de'n Rajoy a les de la Merkel o "Troica". O a les mans dels que a Europa no tenen paraules pel que no és economia i no respecten nacions. "No captem del dret de viure, dret que no es compra ni es ven, poble que mereix ser lliure, si no li donen s'ho pren".  

Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes