dissabte, 11 d’abril de 2015

COMPARANT FULLS DE RUTA

11 de setembre del 1714
11 de setembre del 2014

Proclamació de la independència... quan?

Us presento una petita comparació dels principals Fulls de Ruta que corren aquests dies així com una breu valoració:

 
(  https://onedrive.live.com/redir?resid=4a4af77c148bd729!420&authkey=!AE5QJw4KCc9uJro&ithint=file%2cxlsx  )COMPARANT ELS FULLS DE RUTA

Consideració prèvia: en pocs anys hem passat de no tenir cap full de ruta cap a la independència a tenir-ne tants com partits o entitats sobiranistes. Si cadascú té el "seu" full de ruta, vol dir que Catalunya continua sense tenir full de ruta cap a la independència. 
He fet una comparativa dels següent fulls de ruta: ANC, preacord (CDC,RCat,ERC,ANC,AMI,OC), Solidaritat (SI), CATN (informe 10, marc de no col·laboració) i les CUP. És un exercici que recomano per saber de què es parla i per evitar discussions innecessàries. Resumiré aquí les principals conclusions de la comparació: 
1- La candidatura única o unitària (estrictament parlant) no s'entreveu com un tema imprescindible en les properes eleccions del 27S. Hi ha fórmules mixtes vàlides
2- Mentre que l'ANC i el preacord proposen fer una DUI després de fer una Constitució Catalana, el CATN, SI i CUP proposen el contrari, fer primer la DUI i després elaborar la nova Constitució 
3- A més, el preacord i en gran mesura l'ANC, lliguen el referèndum per la nova Constitució a la proclamació de la independència, mentre que els altres separen clarament una cosa de l'altra 
4- El CATN recomana fer dues eleccions: unes de plebiscitàries que donin lloc a la proclamació de la independència (DUI) i unes de constituents (amb un Parlament nou escollit per aquesta feina) que donin lloc a l'elaboració de la nova Constitució (cosa que facilitaria l'eterna discussió entre l'eix nacional i l'eix social) 
Com a conclusió, en primer lloc constato que en tres dels aspectes bàsics que remarco el preacord és diferent del que proposa el CATN. És a dir, que els partits al govern han creat el CATN, li han encarregat els informes i no els han fet cap cas, sembla com si ni se'ls haguessin llegit. Qui no accepta el que diu el CATN? I per què? 
Per tant, i goso parlar en nom del país, demano que es posin d'acord i que Catalunya tinguem UN SOL FULL DE RUTA, i que el complim! Gràcies!

Llegiu-lo també a
- Directe.cat
- Diari Gran del Sobiranisme
El Punt AVUI 
- acrid 
- e-notícies

2 comentaris:

Joan Fonollosa ha dit...

Ramon, ja saps quin és el full de ruta de CiU (i dic CiU conscientment, perquè UDC i en Duran en particular fan el paper, imprescindible de "reserva" que sortirà al camp quan el procés ja estigui prou desmanegat per dir-nos "ho veieu com no calia?") El seu full de ruta és acostar-s'hi,com tu mateix vas dir en una altra entrada, asimptòticament fins que se'n puguin començar a separar sense perdre (gaires) vots. I el Junqueras, que d'història en deu saber molt, li fa seguidismes perqupè de política, pobret, no en sap més.

Mentre no hi hagi una alternativa a CDC que estigui per la feina, no farem res excepte el ridícul.

Ramon Munné ha dit...

Mentre no s'avançava més la teva hipòtesi i la contrària (que tot vagi bé) encaixen igualment amb els fets fins ara.
Què més podem fer per tal que triomfi el full de ruta bo? Què més hem de fer per interpel.lar públicament els protagonistes? Ahir a Lleida, en Rull sostenia que el preacord deia el mateix que el CATN??!?! Qui li sosté el contrari? Amb quin altaveu?
Jo el vull!!

Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes