dissabte, 27 de juny de 2015

Debats interns a l'ANC i Òmnium sobre la llista unitària

La darrera proposta del president Mas ha tornat a revifar el debat de si les entitats independentistes han de donar suport a una o més llistes unitàries-transversals-...

Resultat d'imatges de artur mas elpuntavui
ElPuntAVUI.cat

NO podem tornar a començar de zero.
A la darrera assemblea de l'ANC es va aprovar el Full de ruta pel 2015-2016on es deia que l'ANC treballaria perquè les forces sobiranistes que es presentessin al 27S havien d'assolir un acord que inclogués:

a) L'objectiu de proclamar la independència i les fites més rellevants del full de ruta fins a la proclamació de la independència constituiran el primer punt, i el principal, dels respectius programes electorals.
b) Les forces polítiques que participin d’aquest acord hauran de concórrer a les eleccions identificades amb una marca comuna, inequívoca, i assumir el compromís d'aconseguir la unitat d'acció a la qual no van arribar després del 9-N conformant un govern nacional d’unitat que tingui els suports parlamentaris suficients per a assegurar la culminació del procés d'independència.
c) El procés fins a la proclamació de la independència haurà de començar amb una declaració solemne d’inici del procés de constitució del nou estat independent per part del Parlament de Catalunya, i no s’allargarà més 18 mesos, que es reduiran a 6 mesos si l’Estat espanyol rebutj entrar en qualsevol tipus de negociació del procés de secessió. En aquest darrer cas, les forces polítiques que participin de l'acord hauran d’assumir la via unilateral per a accedir a la independència.

Resultat d'imatges de assemblea anc lleida elpuntavui
ElPuntAVUI.cat
Així mateix el Full de Ruta esmentava que:

Tanmateix, en el cas que en el marc de l’esmentada Taula no fos possible configurar un pacte en la línia anterior, [...] l’ANC es plantejarà la possibilitat d’impulsar, des de la societat civil, una candidatura de país, representativa de totes les sensibilitats polítiques i socials, de manera transversal, que doni prioritat absoluta a l’assoliment de la independència.
Per tant, jo em pregunto, què ha variat respecte al que diu el nostre Full de Ruta? Sap el secretariat de l'ANC i tots els seus membres, sabem en quin punt del Full de Ruta som? Sabem seguir-lo? El recordem? Volem seguir-lo? Cal variar-lo?

És fàcil:
1- Han posat les forces sobiranistes com a primer punt del seu programa la proclamació de la independència? SÍ o NO?
2- concorren aquestes forces amb una marca comuna i amb el compromís clar d'unitat d'acció? SÍ o NO?
3- El procés fins a la independència durarà màxim 18 mesos o només 6 mesos si l'estat espanyol no vol negociar i, en aquest darrer cas, les forces polítiques assumeixen la via unilateral? SÍ o NO?

Si hi ha algun NO en les anteriors preguntes l'ANC ha de treballar per aconseguir que siguin SÍ. Com fer-ho?

El que jo proposo és que l'ANC faci un comunicat traslladant a les forces polítiques sobiranistes (vaja, independentistes) que facin públic el seu assentiment, si pot ser conjunt, a aquests punts. Són els partits polítics els que s'han de posar d'acord. El poble, ja fa temps que ho estem. Són ELLS els que frenen el procés i qui tenen la pilota a la seva teulada.
Si arriben a aquests acords, però de forma ben clara i a aquests acords i NO a uns altres, aleshores l'ANC els donarà suport. A TOTS.
Altrament, què farà l'ANC? Doncs el que diu el nostre Full de Ruta: plantejar-se de fer una candidatura de país.
Resultat d'imatges de jordi sanchez elpuntavui
ElPuntAVUI.cat

Per tant, no inventem, tinguem rigor, que el moment ho exigeix i seguim el que tots els membres de l'ANC vam aprovar a la darrera assemblea.
No calen més consultes a les bases de l'ANC. Cal rigor i complir els acords ja presos.

President Jordi Sànchez, faci-ho, si us plau!

Endavant, Donec Perficiam!

Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes