dimarts, 30 de juny de 2015

LA PREGUNTA DE L'ANC I EL PACTE DEL 14 DE GENER

Diu en Xevi Xirgo a l'editorial d'ElPuntAVUI d'avui dimarts que "la pregunta de l'ANC i la d'UDC s'assemblen com un ou i una castanya". Sobretot, diu, perquè l'ANC pretén impulsar el procés i UDC el que pretenia era embolicar-lo. Aquest és l'error. En Xirgo ens acaba de demostrar que l'ANC i UDC sí que s'assemblen com un ou i una castanya. Però no diu res de les preguntes. I, com molts constatem, les preguntes sí que s'assemblen, per confuses i intranscendents.

Resultat d'imatges de xevi xirgo avui
ElPuntAVUI.cat
Lamento aquesta petita discrepància amb en senyor Xirgo, amb qui d'altra banda comparteixo la major part d'editorials i a qui, sobretot, agraeixo la seva fermesa i valentia de dirigir aquest diari compromès.
Tanmateix, per assolir la independència hem de ser rigorosos. 
Contestar que SÍ a la pregunta de l'ANC és contestar que sí al que ja es va dir que sí a l'assemblea de Lleida de l'abril. I, segons la pròpia explicació de vot enviada per l'assemblea, votar que NO és anar en contra de l'acord de la pròpia assemblea. A què juguem?

Mireu que vol dir votar SÍ segons l'explicació de vot de la pròpia assemblea:

L’ANC amb aquesta consulta vol que els socis i sòcies es mobilitzin per tal d’evidenciar que compta amb tota la força per consolidar la unitat d’acció dels partits de cara al 27S, per després prosseguir amb el procés constituent que ens dugui a la Independència. Aquesta unitat d’acció passa necessàriament per:
  • el menor nombre de llistes possibles que representin la transversalitat de l’independentisme, potenciant les seves fortaleses electorals sense interferir entre elles, i formades i liderades si convé també per persones de la societat civil;
  • que aquestes llistes s’identifiquin amb una marca comuna i inequívoca que permeti sumar-les com un sí a la independència;
  • un programa electoral compartit, amb punts comuns que reflecteixin l’acord de les diverses candidatures al voltant del seu compromís amb la independència i el sentit plebiscitari de les eleccions;
  • una campanya amb actes conjunts i compartida en alguns aspectes per tal de reforçar els aspectes que uneixen per damunt dels que separen en el cas de diverses llistes independentistes concurrents;
  • i un compromís clar envers la governabilitat de Catalunya i la continuació del procés constituent cap a la independència després del 27S.
I mireu què es va aprovar a l'assemblea de l'ANC de Lleida:

Per tant, un cop superat l’atzucac polític produït fins a l’acord del 14 de gener entre els caps dels dos partits principals de Catalunya, l’ANC treballarà per aconseguir que, en el marc de la nova configuració de la Taula de Forces Polítiques i Socials per l’Estat Propi, s’assoleixi un acord sòlid entre les forces polítiques sobiranistes perquè les eleccions del 27-S puguin ser llegides amb caràcter inequívocament plebiscitari. En aquest sentit, en l’esmentat acord hi hauran de figurar els tres punts següents:
a) L'objectiu de proclamar la independència i les fites més rellevants del full de ruta fins a la proclamació de la independència constituiran el primer punt, i el principal, dels respectius programes electorals.
b) Les forces polítiques que participin d’aquest acord hauran de concórrer a les eleccions identificades amb una marca comuna, inequívoca, i assumir el compromís d'aconseguir la unitat d'acció a la qual no van arribar després del 9-N conformant un govern nacional d’unitat que tingui els suports parlamentaris suficients per a assegurar la culminació del procés d'independència.
c) El procés fins a la proclamació de la independència haurà de començar amb una declaració solemne d’inici del procés de constitució del nou estat independent per part del Parlament de Catalunya, i no s’allargarà més 18 mesos, que es reduiran a 6 mesos si l’Estat espanyol rebutja entrar en qualsevol tipus de negociació del procés de secessió. En aquest darrer cas, les forces polítiques que participin de l'acord hauran d’assumir la via unilateral per a accedir a la independència.

Per què hem de tornar a votar?

Resultat d'imatges de pacte 14 de gener generalitat
ElPuntAVUI.cat

I, a més, acabem de saber quw al pacte del 14 de gener entre CDC, ERC, ANC, AMI i Òmnium es va acordar ja una participació "equilibrada" de les entitats sobiranistes en les diverses llistes que es presentin el 27 de setembre.

Què aporta de nou la pregunta:

Vols que l’ANC busqui les complicitats necessàries amb altres entitats i forces polítiques per a impulsar una proposta electoral de la màxima transversalitat, per a garantir el caràcter plebiscitari del 27S que ens porti a la independència de Catalunya?

Segons el meu parer, RES.

Cal posar-se a treballar i complir els propis acords.

Us animo a fer-no compatriotes.
Podem fer-ho!

Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes