dimarts, 30 de juny de 2015

UNIVERSITAT PROGRESSISTA I LLIBERTAT DE CÀTEDRA

La Universitat Progressista de Catalunya (UPEC) celebrarà aquesta setmana la seva edició del 2015 gràcies a la tenacitat del seu rector, en Jordi Serrano, diu la notícia.

Resultat d'imatges de jordi serrano
ElPuntAVUI.cat


L'adjectiu de "progressista" sempre m'ha cridat l'atenció. La notícia dóna a entendre certes dificutats de continuïtat. Recordem que aquesta universitat va nèixer com a oposició a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) de Prada. Sembla que a determinats sectors de l'època no els agradava el caràcter de la UCE.

I com s'acostuma a fer per combatre el fet català, se'l contraposa al progressisme d'esquerres. En fi, res de nou i encar quants innocents cauen en el parany.

Tanmateix, com deia, l'adjectiu de "progressista" crida molt l'atenció. Això de barrejar la ideologia amb la universitat no m'encaixa. Fins i tot, on queda la llibertat de càtedra, un dels principis bàsics de la universitat?

Bé, demano que els actuals promotors de la UPEC tinguin prou objectivitat. Els promotors inicials, de fa una dècada, sembla que la joguina no els fa tanta il·lusió com quan la crearen.

Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes