dissabte, 11 de juliol de 2015

Quo Vadis, Forcades?

Trobo curiós i paradoxal que un col·lectiu/partit/associació que s'autoanomena Procés Constituent vagi tant despistat pel que fa a com fer un procés constituent.

És d'una total evidència que per dur a terme un procés constituent d'una entitat qualsevol, aquesta entitat ha d'existir com a tal. Altrament no deixa de ser un exercici virtual, teòric i, probablement, estèril.


Resultat d'imatges de teresa forcades el punt avui
ElPuntAVUI.cat

Per això trobo paradoxal i molt estrany que una persona de la vàlua que crec que té la Teresa Forcades vagi tant despistada en aquest tema.

A veure, aclarim quatre idees bàsiques:

1- tot es pot fer de moltes maneres, però n'hi ha unes de millors, unes de possibles, altres de difícils, o pitjors i fins i tot d'impossibles en determinades circumstàncies. D'acord, però en el procés que viu Catalunya, nem a provar de seguir una manera com més lògica, fàcil i efectiva, millor, ok?

2- en el nostre cas, una d'aquestes maneres, descrita en diversos fulls de ruta de diferents entitats/organismes és el següent, per al cas de no col·laboració de l'estat espanyol, com és el cas:
 a)  eleccions plebiscitàries. En cas de victòria dels independentistes:
 b) darrer intent de diàleg per a separació acordada. En cas de negativa, declaració immediata de la independència
 c) inici del procés constituent, mitjançant noves eleccions. Ara ja regeix la nova legalitat catalana provisional. Aquestes eleccions, un cop la nova entitat (l'estat català independent) ja existeix, són constituents, el Parlament que s'escull no es fa en funció de si volen o no la independència, sinó en funció de com volen que sigui el nou estat. I així, democràticament, es defineix com es vol que sigui el nou estat... nou estat que ja existeix!

3- d'aquesta manera s'estalvien un munt de discussions absurdes, infantils i, sobretot, estèrils. Fent les coses en ordre i amb valentia. Si no som independents, NO podrem fer un procés constituent, perquè l'estat al qual encara pertanyem evidentment NO ho permetrà. És d'una evidència tan gran que no entenc que persones com la Forcades no ho vegin o no ho vulguin veure o admetre

4- tret que, tret que... l'estat que vulguin constituir... ja existeixi. En aquest cas, doncs, no es tracta de l'estat català, sinó de l'espanyol

Per tant, pregunto a la Teresa Forcades: quin estat vol constituir Procés Constituent, l'espanyol o el català? Ho han de dir ben alt i clar i ara mateix si no volen contribuir a embolicar les coses.


Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes