dimecres, 4 de novembre de 2015

La Declaració: uns apuntsDavant el que sentim a dir per tertulians de diverses bandes (El 8, el 24 i fins i tot TV3), i per altra gent, penso que cal tenir clar el següent:

1. No més referèndums. Hem fet el 27S eleccions plebiscitàries, davant la impossibilitat de fer altra cosa.

 2. La Declaració que aprovarà el parlament no preveu altre referèndum que l'obvi per aprovar la constitució. Un no a aquest no qüestionaria la Independència, caldria sotmetre'l a votació un cop millorat i prou.

3. La Declaració del parlament iniciarà, per posar una comparació, la construcció de la casa. No la sotmetrem a possible destrucció un cop acabada.

 4. Haguérem desitjat, certament superar el 50%, però és fal·laç afirmar que la resta està pel NO.

 5 Els No clars són els qui s'han presentat al TC amb recurs d'empara.

 6. Reduir el Nacionalisme a sentimentalisme primitiu és una absoluta ignorància de l'antropologia i de la psicologia dels pobles. El seny pot anar per dos vessants: per una banda el fet de raonar fet de conceptes i arguments i per altre el fet de ponderar l'important des de l'experiència i cerca de sentit en la vida. Els compromisos no es prenen només per "raons".

 7. La insistència en què tot és cosa de'n MAS, sabem que és argúcia vergonyant dels mitjans de l'anomenada caverna i del Gobierno del Estado, però va sent ja inadmissible que s'afirmi per tertulians d'aquí, fins i tot no contraris al procés, com vam haver-ho de sentir en el Més 3/24.

 8. La llei injusta es canvia, qui no ho fa és per interessos mesquins de part, tal vegada cínics, conscients o no.

 9. La llei injusta que s'imposa només l'obeeixen esclaus

Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes