divendres, 8 de gener de 2016

Per ponderar, tlegir la actualitat. i per decidir independencia.

Una opinió, per ponderar, tot assajant llegir la actualitat. I tot plegat per decidir independència.


Ponderar per caminar amb serenitat:

1. Volem que Catalunya surti de subordinacions i sotmetiments indignes: Independència
2. La dignitat del nostre poble no ha de dependre de cap bona voluntat de cap altre poble. No estem a l'espera que algú altre ens concedeixi o no fer un referèndum.
3. En una Espanya, confederada, no assoliríem plena potestat de governar-nos.I en tot cas cal veure's plenament sobirà per decidir o no confederar-se.
4. La independència no pot ser condicionada a aconseguir altres fites si o no.
5. Les característiques socials i polítiques de la república cal que puguin ser discutides entre catalans en la república, en llibertat.

Actualment:
1.Per part d'Espanya:
Cap mostra d'entendre les aspiracions polítiques de Catalunya
Directa voluntat de no perdre el que obté gràcies al treball dels catalans.
2. Per part dels catalans:
Excés de confiança i de dependència respecte a la classe política.
Necessitat de major consciència de protagonisme i fermesa per part de la ciutadania.
3. "El cadascú per on l'enfila", "tants caps tants barrets", "fer-ne de verdes i de madures", Els setciències que ventilen opinions des de diverses plataformes, abans de saber acordar res, "l'olla de grills", "Ca'n seixanta", etc. Tot això ha aparegut i han sortit les ombres negatives dels catalans...
4. Traïdories a les mateixes coalicions establertes, doble llenguatge, barreja indecentment pública, d'interessos compartits, amb interessos propis i de competència pel poder que es vol aconseguir.
5. Confiar en un pactisme més o menys mesell, més que exercir capacitat de dir i establir les fites clares i el camí a recórrer per aconseguir-les.
6. Immaduresa per existència de tant catalanisme "institucionalitzat" espanyol conscient i poruc o inconscient fins i tot en capes independentistes.
7. Tendència a vendre's "la primogenitura" per un plat de llenties.

Tot plegat:

Contribuïm a:
Consciència de la nostra dignitat com a poble.
Convèncer en la fermesa en anar junts en aconseguir sortir de l'estat de sotmetiment i subordinació, indignes. Hi havia el 27S un “junts” i els que han subordinat la independència a determinades condicions de la suposada república.
Cal reeditar “Junts”, sense fílies o fòbies, sense fer retrets del passat ni desautoritzar persones. El passat per aprendre, el present per què importa, en aquest cas la independència, el futur l’immediat i més enllà per camins d’esperança. Valen les persones que han fet aquest procés.
Sense exclusions, sense lluites fratricides, Govern, full de ruta, ja existent, i independència. Ara,o en eleccions vinents.
El camí de maduresa adequada, l'obtindrem, quan exercim els valors de la democràcia en la república lliure.
Llavors, Constitució, eleccions normals, i govern de primera singladura.
Pere Segura

8, gener, 2016

Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes