divendres, 24 de juny de 2016

BREXIT, PRENEM NOTA

UNES ANOTACIONS...

1.-L'Europa dels Estats pateix, apareixen reclams de les nacions en la seva distinció, al Regne Unit i a Europa. No es pot parlar només de diferències de "parts" del regne unit.
2.-L'Europa amb una molt discutible manera de governar l'economia no convenç. I la preponderància tan absoluta de l'economia sobre altres aspectes enfosqueix la naturalesa d'Europa. Entre altres raons també perquè uniformitza a banda de la pluralitat dels seus pobles.
3.-Les grans decisions no depenen d'aconseguir un grandíssim tant per cent. L'exercici de democràcia, en el referèndum i en l'actitud de polítics, començant per Cameron, després del resultat és rellevant.
4.-Els motius de la decisió apunten que quan el discurs dóna només rellevància a temes puntuals reivindicatius també fa perdre la visió d'Europa com a identitat.
5.-El resultat no ha estat un "cara o creu", no és un mecanisme, és el resultat d'un llarg procés.

I una petita observació?... : Catalunya viu voluntat europea, com Escòcia, i necessitat d'independència com a nació, Poble, com Anglaterra i Gal·les. I la capital, Londres, vota diferent que la resta del país, per aquí el mateix...

Una paradoxa: Brèxit... "Bretanya" és i continua sent "Europea", per això se'n va d' "aquesta" Europa...

Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes