dissabte, 4 de juny de 2016

El procés... mare meva!

El procés... i les seves coses, unes anotacions:

-         1. Diu la notícia que “Independentistes d’esquerres, d’ICV, EUIA, Podem i Procès Constituent, demanen el vot per a Domènech”. Independentistes? El vot per un Senyor que ja ha dit que votaria no en un referèndum d’autodeterminació... com la dreta?

-         2. "La CUP ja té el carrer, que se l’ha treballat a fons, i l’importa més que el Parlament", llegim en un article periodístic. Sembla cert i no els hem d’anomenar “antisistema”. Al “sistema” li agrada comptar amb el carrer i l’individualisme ferotge que en ell es viu. I la massificació, el populisme i la demagògia publicitària. Que altra cosa és l’esperit comunitari, la força dels vincles, l’estim i la convivència respectuosa i corresponsable.

-         3. Ara ens surt algun personatge descobrint “la sopa d’all”, tot dient: “La independència no és la solució a tots els mals”. Així el titular li vol treure valor, de forma fal·laç a la independència. Doncs miri un dels valors de la independència serà que el poble afronti amb llibertat i protagonisme els mals que ell pateix, per no atribuir-los únicament al sotmetiment i subordinació, indignes, que pateix.-         4. Referèndum? Un referèndum cal fer-lo per guanyar-lo. No per jugar-se la llibertat a cara o creu en mans de tanta gent massificada, ignorant del que representa Catalunya i interessada només per poder tirar endavant amb els seus interessos personals per legítims que siguin.  N’hi ha prou amb estar empadronat per votar la llibertat de Catalunya? És això just?  


-         5. Estat Federal? L’Estat Federal manté tota la concentració del poder, no és un pacte lliure entre nacions o estats sobirans. Quina representació i poder de decisió tindria Catalunya, en l’òrgan central de poder? Quines atribucions correspondrien només a aquest òrgan central? En tot cas “Confederació” seria altra cosa. Quan en aquesta Espanya es parla més de “los catalanes” o “esos catalanes” que no pas de “Catalunya” com a nació ni com a poble amb entitat pròpia, quina voluntat hi ha de federar-se o confederar-se?

Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes