dijous, 28 de juliol de 2016

Independència, per fer que?El que més compta després d'una declaració d'amor és el projecte de vida que una parella defineix i duu a terme.
La declaració d'amor a Catalunya és el desig de viure independent, de deixar Espanya, aquesta família maltractadora. Però això no ho és tot. Cal un projecte nacional fet entre tots que defineixi i justifiqui encara més la llibertat desitjada. Copiar Espanya no seria res propi, cal que sigui un projecte de vida col·lectiu original, en part inspirat en el nostre passat quan érem sobirans i lliures, en part inspirat en els països que millor funcionen o en un esforç per innovar i trobar solucions als problemes actuals.

El grup “Constituïm” ha preparat un esborrany de constitució de Catalunya que aporta respostes a necessitats i somnis. Proposa una seguretat nacional sense el recurs a crear un exèrcit com en el passat va dur a terme el moviment de Pau i Treva en moments convulsos. També planteja que la nostra economia s'inspiri en el be comú i en el respecte per la natura o, també, fer de la democràcia catalana una democràcia directa i participativa que vetlli perquè els ciutadans gaudeixin de qualitat de vida.
No és pas un text definitiu, és un esborrany per al debat i la reflexió, un primer pas que, tard o d'hora el Parlament haurà de debatre i el Poble ratificar en referèndum. Però serveix per reflexionar en molts aspectes de la nostra vida com a ciutadans o com a societat que la manca de llibertat nacional ens ha limitat. Ara es l'hora de fer­-ho i no tenim gaire temps.

Eduard Vinyamata
Membre de
Constituïm, www.constituim.cat
Doctor en Ciències Socials, Expert en Conflictologia i temes relacionats.
https://www.youtube.com/watch?v=GKelrJ3tncU

Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes