dijous, 22 de juny de 2017

Barcelona, orinadaFa de mal dir, però podríem omplir els pantans de Foix o de Riudecanyes tres o quatre cops l'any, com a mínim, amb la quantitat d'orins vessats diàriament a Barcelona per la població de gossos existent. 

Fa de mal dir perquè no hi ha un cens real d'animals de companyia, però aquesta estimació està feta comptant un modest centenar de miler de gossos. Podem afegir-hi la resta d'animals de companyia i un nombre indeterminat i creixent de ciutadans que per diferents motius decideixen orinar al mig del carrer. 

Observem, sovint impassibles, com molts amos de gossos deixen que les seves mascotes orinin per les voreres (on passa la gent i de vegades hi cau), orinin al mig dels parcs (per on passeja o passejaven la gent i on juguen o jugaven els nens), orinin al mobiliari urbà com fanals, bancs, papereres, parterres, bústies, etc (deteriorant-lo ràpidament i provocant uns costos de manteniment que paguem tots). 

L'efecte quantitativament seria l'equivalent a abocar el contingut sencer del pantà de Foix o Riudecanyes a la part alta de Barcelona i deixar que s'escampés per la ciutat fins al mar. I això, fer-ho diverses vegades a l'any. 

Quina brutícia. Tots, ciutadans, governants, Ajuntament, tots tenim un comportament molt millorable en aquest aspecte. 

L'Ajuntament, a més, ho consent. Hi ha maneres de corregir-ho, amb voluntat. Fem-ho entre tots. 

Títol

Visualitzacions de pàgina l'últim mes